Samenstelling schepencollege (en bevoegdheden) bekend

In Tremelo is de samenstelling van het nieuwe schepencollege en de bevoegdheden die ieder de komende legislatuur zal opnemen bekend.
Het voltallige, nieuwe schepencollege van Tremelo: Nick De Rijck, Werner Van Nuffelen, Diane Willems, Kris Torfs, burgemeester Bert De Wit, Jan Van Herck en Bertrand Eraly
Sven Ponsaerts Het voltallige, nieuwe schepencollege van Tremelo: Nick De Rijck, Werner Van Nuffelen, Diane Willems, Kris Torfs, burgemeester Bert De Wit, Jan Van Herck en Bertrand Eraly

Naast burgemeester Bert De Wit, zullen ook de huidige schepenen Bertrand Eraly, Diane Willems en huidig OCMW-voorzitter Jan Van Herck voor CD&V opnieuw een schepenmandaat opnemen. Die laatste deelt de functie van ‘toegevoegde schepen’ voor het Bijzonder Comité voor Sociale Zaken met Werner Van Nuffelen van N-VA (ieder een mandaat van drie jaar). Voor coalitiepartner N-VA maakt gemeenteraadslid Nick De Rijck zijn intrede in het Tremelose bestuur. Groen, dat eveneens voor het eerst aan de collegetafel mag plaatsnemen, vaardigt voor de eerste drie jaar lijsttrekker en huidig gemeenteraadslid Petra Vreys af. De tweede helft van de legislatuur vervult raadslid Kris Torfs het ambt van schepen. 

Meteen werden ook de bevoegdheden verdeeld. Anders dan voorheen krijgt iedere schepen een meer samenhorend pakket van verantwoordelijkheden. Voor burgemeester Bert De Wit bestaat dat naast ‘Algemeen beleid en coördinatie’ uit Informatie, pers en communicatie, ICT, Toerisme en Onderwijs. Schepen Bertrand Eraly krijgt Sport, Jeugd, Senioren, Feestelijkheden, Uitleendienst en Grachten en patrimonium (samen met Nick De Rijck). Schepen Diane Willems wordt bevoegd voor Burgerlijke stand, Financiën, Personeel, Gezondheid, Buitenschoolse kinderopvang, Bibliotheek en Cultuur. Schepen Nick De Rijck krijgt Ruimtelijke Ordening, Openbare Werken, Verkeer en Mobiliteit, Grachten en patrimonium (samen met Bertrand Eraly), Toegankelijkheid, Begraafplaatsen en Huisvesting. Schepenen Petra Vreys (en na 3 jaar Kris Torfs) worden bevoegd voor Land- en tuinbouw, Leefmilieu, Dierenwelzijn, Noord-Zuid en Lokale Economie. Werner Van Nuffelen en vervolgens Jan Van Herck nemen als voorzitter van het Bijzonder Comité voor Sociale Zaken ieder drie jaar lang de bevoegdheden Mantelzorg en Ouderzorg, OCMW en Sociaal Huis, Sociaal wonen, Welzijnswerk, Gelijke kansenbeleid, Personen met een beperking, Tewerkstelling en Sociale Economie en Buurt- en Vrijwilligerswerk waar.   
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.