Kannibaal van Baal stelt spinningfiets 'Cannibal 1' voor

Nikolas Van der Veken en Sven Nys stellen de Cannibal 1 voor.
Repro SPK Nikolas Van der Veken en Sven Nys stellen de Cannibal 1 voor.
Sven Nys (41) heeft nu ook zijn eigen spinningfiets, die de toepasselijke naam 'Cannibal 1' kreeg. De 'Kannibaal van Baal' ging hiervoor een samenwerking aan met DC Athletics van Nikolas Van der Veken, voormalig frontman van punkband Janez Detd.

"Om de nieuwe spinningfiets te ontwikkelen, maakte ik graag gebruik van de jarenlange ervaring van Sven", vertelt Van der Veken, tegenwoordig zelf ook een fervent sporter. "We hebben eerst samen samples getest en daar dan aan geschaafd tot Sven helemaal tevreden was. Ik hoef er geen tekening bij te maken dat hij op het vlak van materiaalkeuze perfect weet wat hij wil. De keuze van het zadel en het stuur, en de verstelbaarheid van dat alles... Het moest zijn zoals hij het wou. Er werden dan ook geen compromissen gesloten op het vlak van kwaliteit. Svens expertise was een absolute meerwaarde. We weten dan ook dat de Cannibal 1 een topproduct is, met een erg aantrekkelijke prijs."

Ergonomisch

"Op deze spinningfiets voor intensieve trainingen kan werkelijk iedereen een goede houding vinden", pikt Nys zelf in. "Ergonomie is nu eenmaal belangrijk om op een verantwoorde manier te trainen. Dankzij het verstelbare stuur en zadel, de dubbele pedalen, het stevige frame, de stille aandrijfriem en componenten van hoge kwaliteit is dit dé ideale trainingsfiets. Jong, oud, man, vrouw, groot, klein: iedereen zal hier een comfortabele training op kunnen afwerken."


De Cannibal 1 is over een tweetal weken verkrijgbaar in de handel. De introductieprijs (voor een genummerd en gesigneerd exemplaar) bedraagt 1.049 euro. (SPK)