Gemeente en politie ruilen gebouwen voor komst nieuw zonecommissariaat

De 'oude gendarmerie' zal naar de gemeente gaan. Het nieuwe commissariaat komt er tegenover.
Sven Ponsaerts De 'oude gendarmerie' zal naar de gemeente gaan. Het nieuwe commissariaat komt er tegenover.
Er komt een nieuw politiecommissariaat in Tremelo. De gemeentelijke turnzaal en naastgelegen administratief gebouw langs de Kruisstraat maken plaats voor een nieuw centraal politiehuis voor de zone BRT. Het huidige zonecommissariaat er tegenover wordt eigendom van de gemeente.

Dat het nieuwe hoofdcommissariaat voor de politiezone Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo (BRT) langs de Kruisstraat in Tremelo zou komen, was al sinds begin 2015 bekend. De plannen krijgen nu ook vorm. Omdat een vernieuwbouw van het huidige verouderde en te kleine commissariaat - de 'oude gendarmerie' - te duur zou uitvallen, komt er een nagelnieuw gebouw er tegenover. "De oude gemeentelijke turnzaal die momenteel in zeer slechte staat is zal worden gesloopt", zegt burgemeester Paul Dams (Open Vld). "Ook het eveneens oude politiegebouw ernaast, waar een 20-tal stafmedewerkers is gevestigd, zal worden afgebroken. In de plaats komt er een modern centraal politiehuis voor zowel de staf, dienst Interventie, Verkeer als Recherche. Alle diensten zullen er veel praktischer kunnen samenwerken dan nu het geval is."

Deze oude gemeentelijke turnzaal langs de Kruisstraat zal plaats maken voor een nagelnieuw politiekantoor.
Sven Ponsaerts Deze oude gemeentelijke turnzaal langs de Kruisstraat zal plaats maken voor een nagelnieuw politiekantoor.

Kinderopvang

De politiezone krijgt de gronden van de gemeente in ruil voor het bekende 'torengebouw van de Rijkswacht' ertegenover. "De nieuwe invulling voor dat gebouw, dat nog in een goede staat is, is nog niet concreet", weet Dams. "Een of twee van de logementswoningen kunnen worden omgebouwd tot kinderopvang voor Kind & Gezin. De overige kunnen worden verhuurd. En ook voor de verenigingen kan er plaats worden voorzien. Met dat gebouw kan je werkelijk nog alle kanten op." Voor de start van de eigenlijke bouwwerken voor het zonecommissariaat mikt Dams op volgend jaar, uiterlijk 2019. Hoeveel het project zal kosten, is momenteel nog niet bekend. (SPK)