Burgemeester Dams zet camera's in tegen vandalisme

Een vandaal plaatste een straatnaambord in de voortuin van een buur.
Foto Eborg Een vandaal plaatste een straatnaambord in de voortuin van een buur.
De gemeente Tremelo bindt de strijd aan tegen vandalisme. Voor burgemeester Paul Dams (Open Vld) is de maat vol, nadat er afgelopen weekend een gestolen straatnaambord werd geplant in een voortuin. "De mobiele camera's zijn op komst. Dit moet stoppen!"

De burgemeester en inwoners hebben hun buik meer dan vol van de vandalenstreken. Afgelopen weekend was het opnieuw prijs in de omgeving van de Turfweg. "Nadat eerder tot tweemaal toe de brievenbus werd opengebroken en de bloemen werden uitgetrokken, heeft men nu een straatnaambord uitgetrokken. Twee straten verder werd dat bord aangeplant in een voortuin tussen een buxusstruik. Een buurman vond ook een kasseisteen op het dak van zijn wagen. Op de koop toe werd er met eieren tegen vensters gegooid. Criminaliteit is blijkbaar geen item voor de gemeente Tremelo", aldus een van de slachtoffers.

Patrouilles

Vandalisme is wel een item voor het gemeentebestuur, zelfs in die mate dat burgemeester Paul Dams (Open Vld) actie onderneemt om het fenomeen de kop in te drukken. "Ik heb het ook al in mijn eigen straat moeten meemaken. We zijn ons bewust van het probleem. De politie doet er alles aan om de daders op te pakken, maar dan moet je ze wel op heterdaad kunnen betrappen. De politie patrouilleert vaak, maar dat is niet genoeg om vandalisme te voorkomen. Daarom hebben we besloten om mobiele camera's aan te kopen. Die kunnen we inzetten op locaties waar er zich problemen voordoen. De camera's zullen op relatief korte termijn al ingezet kunnen worden." (BMK)