Bobo blijft dan toch open

INTRO FASHIONSTORE NEEMT BEKENDE KLEDINGZAAK OVER

Bobo werd onder meer door haar talrijke en groots opgezette BV-modeshows tot over heel Vlaanderen bekend (hier met Inge Moerenhout en Veronique De Kock).
Sven Ponsaerts Bobo werd onder meer door haar talrijke en groots opgezette BV-modeshows tot over heel Vlaanderen bekend (hier met Inge Moerenhout en Veronique De Kock).
Menig fashionista zal ongetwijfeld opgelucht ademhalen: Bobo uit Tremelo sluit immers dan toch niet. De bekende kledingspeciaalzaak maakt vanaf vandaag een doorstart met als overnemer de Intro Fashionstore. De nieuwe zaakvoerders willen niets aan het ijzersterke concept van de 40-jarige winkel veranderen. "Bobo blijft Bobo."

Het nieuws van precies vijf maanden geleden dat na vier decennia het doek over Bobo zou vallen, sloeg in Tremelo en heel modeminnend Vlaanderen in als een bom. Niet alleen bij de klanten, maar ook bij heel wat vrouwelijke Bekende Vlamingen, die de kledingwinkel mee tot een begrip in Vlaanderen maakten. Even onverwacht als het nieuws van de sluiting, kwam er gisteren echter het bericht dat een overnemer werd gevonden.


"Intro Fashionstore neemt Bobo over", zegt spreekbuis Nathalie Geusen. "De familie Floru - twee broers en een zus - zet daarmee de passie en droom van de oprichters Jan en Carine Van Leemputten voort. Maar ook voor het personeel, de klanten en Tremelo is dit goed nieuws", weet Geusen. "Er waren gesprekken met meerdere potentiële overnemers, maar ook een afbraak voor de bouw van nieuwbouwappartementen behoorde tot de mogelijkheden. Dat laatste werd het gelukkig dus niet. Bobo blijft Bobo, mét haar gekende BV-modeshows, events en laatavondshoppen. We zijn ook in blijde verwachting van de heropening van de webshop."

Overnemers Lenni, Sammy en Dimitri Floru van Intro Fashionstore: "Bobo blijft Bobo".
Repro SPK Overnemers Lenni, Sammy en Dimitri Floru van Intro Fashionstore: "Bobo blijft Bobo".

Twee broers en zus

Oprichter Jan Van Leemputten (64) gaat nu naar eigen zeggen van het leven profiteren. "Veertig jaar lang stond ik aan het roer van een mooie bloeiende zaak, maar nu is de tijd rijp om de fakkel door te geven", kadert de oprichter zijn beslissing. "Met de familie Floru vond ik de geschikte overnemer. Wat de doorslag gaf voor de overname? Het feit dat het om een hechte familie gaat met twee broers en een zus, die dezelfde passie voor fashion in het bloed heeft als ik."


Overnemers Dimitri, Lenni en Sammy Floru stampten in 2008 Intro Fashionstore uit de grond, een kledingzaak met naast een webshop ook drie filialen, in Denderleeuw, Wetteren en Asse.


"Zowel Bobo Tremelo als Intro Fashion Store behouden hun eigen identiteit", verzekeren de overnemers. "Bobo is dé referentie voor de fashionista. De zaak weet telkens als eerste de nieuwste trends te brengen. Ze speelt kort op de bal en komen continu met nieuwe items op de proppen", weet overnemer Sammy Floru. "Aan het ijzersterke concept van Bobo wordt dus niet gesleuteld: we behouden dezelfde collecties, prijssetting en doelgroep. De collecties zullen ook steeds worden aangevuld, vernieuwd en aangepast aan de meest recente trends en noden van de klanten", aldus nog de nieuwe zaakvoerder. Die neemt al vanaf vandaag het roer officieel over.