‘Getekend Damiaan’ beste religieus stripboek 2018

De Damiaanstrip ‘Getekend Damiaan’ ontving eerder deze week de Gabriëlprijs 2018, dat is de prijs voor het beste religieus stripboek dat het afgelopen jaar in het Nederlandse taalgebied is verschenen.
De Damiaanstrip Getekend Damiaan
RV De Damiaanstrip Getekend Damiaan

Pater Damiaan groeide na zijn dood in 1889 uit tot een nationaal en internationaal icoon, wat tot zijn verkiezing tot de Grootste Belg (2005) en ook zijn heiligverklaring (2009) leidde. Jozef De Veusters solidariteit – over grenzen van nationaliteit, huidskleur, geloof en levensbeschouwing heen – dient voor velen nog steeds als inspiratie. In het stripverhaal Getekend Damiaan vertellen Bart Maessen - godsdienstleerkracht in het Damiaaninstituut in Aarschot - en Ruben Boon - projectleider van Damiaan Vandaag - het onwaarschijnlijke verhaal van Damiaans tocht: van Tremelo via Leuven en Parijs naar de Hawaï-eilanden. Gevierd striptekenaar Jan Bosschaert illustreerde Damiaans verhaal op indrukwekkende wijze.

“Deze Damiaanstrip is een onmisbare inspiratiebron voor jong en oud”, meent Ruben Boon. “Nu strips als leermiddel ook ingang vinden op school, mag deze Damiaanstrip ook niet ontbreken in de schoolbibliotheek.”

De prijsuitreiking in aanwezigheid van de drie auteurs vond woensdagavond plaats tijdens een thema-avond rond strips in het Damiaancentrum in Leuven.

‘Getekend Damiaan’ verscheen in oktober 2017 bij uitgeverij Van Halewyck, telt 56 pagina’s en is aan 6,99 euro onder meer te koop in het Damiaanmuseum van Tremelo.

De drie auteurs van 'Damiaan Getekend': Ruben Boon, Bart Maessen en Jan Bosschaert
RV De drie auteurs van 'Damiaan Getekend': Ruben Boon, Bart Maessen en Jan BosschaertReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.