Ga naar de mobiele website
^ Top

Piepschuim in water werk van jeugdbeweging: "Factuur betalen of brandweerauto's kuisen"

De vandalen die woensdagavond zitzakken opensneden en de witte piepschuimbolletjes dumpten in het water rond het Ravenhofkasteel in Torhout, zijn bekend. Het gaat om een jeugdbeweging die dinsdagavond een spel hield rond de vijver.

De politie kon de vervuilers ontmaskeren na een buurtonderzoek. Voor de politie is de zaak daarmee afgesloten, maar niet voor de brandweer. Die had donderdag, toen de bolletjes ontdekt werden, handenvol werk. Eerst moesten ze verhinderen dat eenden de bolletjes inslikten, en daarna moest de hele vijver nog gereinigd worden.

1.500 euro

"In totaal hielpen zes brandweermannen mee aan die klus, onder wie twee duikers", zegt brandweercommandant Bernard Diopere. "Met het reinigen van het materiaal nadien was de brandweer drie uur in de weer. Er werd dus een hoop kosten gemaakt. De factuur bedraagt om en bij de 1.500 euro. Maar moeten we die nu opsturen naar die jeugdbeweging die al geen geld heeft? Of naar hun ouders? Ik moet nog eens overleggen, maar misschien roep ik hen gewoon eens bij mij en mogen ze een middagje ons wagenpark poetsen. Da's misschien een betere oplossing", aldus commandant Bernard Diopere. (JHM)

Meer over


Meld een bug