Ga naar de mobiele website
^ Top

Man kritiek na zware klap op kruispunt

Jelle Houwen
De 53-jarige W.V. uit Oostende is dinsdagnacht om 4 uur zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in de Kortemarkstraat in Torhout.

W.V. kwam met zijn Ford Fiesta vanuit de Kruiskensstraat aangereden en verleende geen voorrang aan de 31-jarige K.D. uit Oostkamp die in zijn Kia Sportage richting Kortemark reed. De Fiesta werd in de flank gegrepen en beide auto's tolden in het rond.


De Ford eindigde tegen een elektriciteitspaal. Die liep eveneens schade op. De Kia eindigde met de neus in de haag van een voortuin. De brandweer van Torhout werd opgeroepen om W.V te bevrijden uit zijn auto. Die zat aanvankelijk bewusteloos in zijn wagen. De brandweer kon hem snel ontzetten via het portier en moest de wagen niet openknippen. De MUG-arts diende hem de eerste zorgen toe waarna hij overgebracht werd naar het ziekenhuis van Torhout. De man werd naar het ziekenhuis van Brugge overgevlogen. Zijn toestand was kritiek. De jongeman in de Kia raakte lichtgewond. De brandweer moest nadien nog de talrijke brokstukken die over het ganse kruispunt bezaaid lagen net als een flink oliespoor opruimen. De Kortemarkstraat was anderhalf uur lang afgesloten tot de wagens getakeld werden. (JHM)

Meer over


Meld een bug