Jongeman onder invloed ramt gevel van woning: huis gestut, meisje (17) lichtgewond

De Alfa Romeo boorde zich tegen de gevel met flink wat schade tot gevolg.
JHM De Alfa Romeo boorde zich tegen de gevel met flink wat schade tot gevolg.
Een 20-jarige jongeman is zondagochtend om 8.30 uur met zijn Alfa Romeo tegen de gevel van een woning geknald in de Kasteelstraat in Torhout. Zijn passagier, een 17-jarig meisje, raakte daarbij lichtgewond. De jongeman had te veel gedronken. Het huis is gestut.

Ondanks het vroege uur bleek de 20-jarige D.W. uit Torhout onder invloed rond te rijden. Of hij net ervoor had uitgegaan, of nog te veel in zijn bloed had nadat hij al thuis was geweest, is niet duidelijk. In ieder geval reed hij om 8.30 uur in zijn Alfa Romeo om onverklaarbare reden gewoon rechtdoor in de bocht naar links in de Kasteelstraat, in het centrum van Torhout. 

Het gaat nochtans om een ruime bocht die makkelijk te zien is. De auto begon op de weg te slippen en denderde over het voetpad. Daarna boorde zijn wagen zich tegen de gevel en de voordeur van een woning. Zowel D.W. als zijn passagier, een meisje van 17 jaar uit Aartrijke, raakten daarbij lichtgewond. Het meisje moest zelfs met de ziekenwagen worden overgebracht naar het AZ Deltaziekenhuis campus Sint-Rembert. 

JHM

Na het ongeval kwam de brandweer ook ter plaatse. Die moest de brokstukken en gelekte mazout van de weg halen en daarna ook het huis stutten. De volledige voordeur is uit zijn scharnieren gebarsten en uit de gevel zijn enkele bakstenen los. Ook twee bloembakken aan de gevel sneuvelden.

De Alfa Romeo van D.W. is zwaar beschadigd en moest getakeld worden. D.W. speelde na zijn positieve ademtest zijn rijbewijs alvast voor 15 dagen kwijt.

JHM
JHM
JHM1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michel Jacobs

    Dat één van mijn kinderen ooit zou plaatsnemen met een bestuurder onder invloed van gelijk wat,is altijd mijn grootste nachtmerrie geweest.Ik heb mijn kinderen steeds op het hart gedrukt dat ze me konden bellen gelijk waar en wanneer om ze op te ahlen.