Hilde Crevits legt eed af als nieuwe burgemeester

Hilde Crevits legt de eed af als nieuwe burgemeester van Torhout. Links van haar staat gouverneur Carl Decaluwé en rechts staat uittredend burgemeester Norbert De Cuyper.
Foto Proot Hilde Crevits legt de eed af als nieuwe burgemeester van Torhout. Links van haar staat gouverneur Carl Decaluwé en rechts staat uittredend burgemeester Norbert De Cuyper.
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft gisteren de eed afgelegd als nieuwe burgemeester van Torhout. Ze wordt vanaf 1 juni de nieuwe titelvoerende burgemeester van de stad

In de praktijk zal het echter eerste schepen Kristof Audenaert (CD&V) zijn die de taak van burgemeester zal uitoefenen, aangezien Crevits minister blijft in de Vlaamse regering. "In andere gemeenten verloopt die samenwerking ook goed, dus ik zou niet weten waarom het hier niet zou kunnen. Ik heb in het verleden Torhout nooit echt losgelaten. Ik kom altijd met heel veel goesting naar de gemeenteraad en dat zal ik ook blijven doen. De vergaderingen van het schepencollege houd ik voortaan iets nauwgezetter in de gaten."

Alle kansen

Dat ze straks als een soort schoonmoeder mee over de schouder van Audenaert kijkt, wuift Crevits weg. "Ik geef Kristof Audenaert alle kansen om te groeien. Hij heeft de volle bevoegdheden. Hij moet ruimte krijgen om te besturen." Opmerkelijk: bij haar eedaflegging had Hilde Crevits geen familie mee, maar wel uittredend burgemeester en partijgenoot Norbert De Cuyper. "Dat toont nog maar eens hoe goed deze regeling is doorgesproken", aldus Crevits. (BHT)