Doorgedreven fietscontroles werken: ‘amper’ 2 scholieren betrapt in week tijd

De fietscontroles bewijzen hun nut: fietsers worden zelden nog betrapt op rijden zonder licht.
rv De fietscontroles bewijzen hun nut: fietsers worden zelden nog betrapt op rijden zonder licht.
De doorgedreven fietscontroles die de politiezone Kouter uitvoert op het grondgebied van Torhout lijken hun vruchten af te werpen. Bij de laatste vijf controleacties werden amper twee fietsers op een totaal van 216 betrapt. 

Net zoals nu al meer dan drie maanden het geval is blijft de politiezone Kouter ook deze week nog vrijwel dagelijks de fietsende schoolgaande jeugd in Torhout controleren, om te zien of hun fietsverlichting wel werkt. Maar de boodschap lijkt begrepen te zijn. Want er laten zich steeds minder scholieren zich betrappen. Tijdens de laatste 5 controleacties werden in een week tijd amper 2 fietsers betrapt met fietsverlichting die niet in orde was. En dat op een totaal van 216. Dinsdag werd in de Revinzestraat gecontroleerd, maar waren alle 26 fietsers in orde. Maandag was dat ook het geval met 44 fietsers in de Keibergstraat. Vrijdag vond de grootste controle plaats in de Aartrijkestraat: daar werden 87 fietsers gecontroleerd en was er eentje niet in orde. De dag voordien waren alle 12 fietsers in orde in de Zwevezelestraat en vorige week woensdag liet nog 1 scholier op 47 zich betrappen in de Keibergstraat. Toch zal de politie de fietscontroles nog niet stopzetten. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.