Auto dreigt in gracht te vallen na ongeval

De brandweer moest de auto beveiligen, omdat die dreigde te kantelen in de diepe gracht, die al vol brokstukken lag.
Foto Jelle Houwen De brandweer moest de auto beveiligen, omdat die dreigde te kantelen in de diepe gracht, die al vol brokstukken lag.
Een deel van de Roeselaarseweg tussen Torhout en Lichtervelde was gisterenmiddag in de richting van Lichtervelde een tijdlang versperd na een zwaar ongeval.

Rond 11.30 uur werd de 49-jarige R.F. uit Torhout onwel achter het stuur. Ze wilde zich parkeren, maar op de pas heraangelegde straat ging ze rechts van de weg af en ramde ze een boompje. Haar auto denderde over de zachte berm verder en kwam in botsing met een stenen duiker. Daarna kwam de auto tot stilstand, balancerend over de zachte berm over de twee meter diepe gracht. De vrouw zat niet gekneld, maar kon door de ambulanciers niet vanachter het stuur worden getrokken, omdat de auto anders naar beneden dreigde te vallen. De brandweer moest de auto eerst beveiligen eer de vrouw bevrijd kon worden. Ze kreeg intussen wel al de eerste zorgen toegediend van een MUG-arts. De vrouw werd daarna naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeert niet in levensgevaar. De brandweer haalde ook nog haar twee hondjes uit de wagen, die ongedeerd bleven. (JHM)