"Enkel rennersvrouw zijn, is niets voor mij"

PARTNER KLAAS VANTORNOUT WERKT NU IN KINDERBOETIEK

Tamara Dekeyser en Annelies Van Sterthem(rechts) in kinderboetiek Tuureluur.
Foto Benny Proot Tamara Dekeyser en Annelies Van Sterthem(rechts) in kinderboetiek Tuureluur.
Sinds deze maand is Annelies Van Sterthem (32), de partner van de tweevoudige Belgisch kampioen Veldrijden Klaas Vantornout, te vinden in kinderboetiek Tuureluur in Torhout. Annelies baat de zaak uit samen met Tamara Dekeyser.

"Ik ben één jaar enkel rennersvrouw geweest. Dat ging me gewoon niet", vertelt ze.


De zaak geniet al jaren veel faam in Koekelare, waar Tamara Dekeyser aan de Ring-laan bijna tien jaar kinderkledij verkoopt. Ze biedt er kinderkleding voor kinderen en jongeren tot zestien jaar aan. Op Facebook heeft de zaak liefst 12.000 volgers. Annelies Van Sterthem (32), de partner van tweevoudig Belgisch kampioen veldrijden Klaas Vantornout, werkt er sinds januari mee. "Maar we willen graag onze winkel in Koekelare verbouwen en waren daarom op zoek naar een tijdelijk pand om de winkel in onder te brengen", vertelt Tamara Dekeyser. "Mijn oog viel op Torhout, omdat ik er zelf woon. Het contract met dit pand, waar vroeger een tattooshop was, had ik pas getekend, toen er plots ook een pand vrijkwam langs de Belhuttebaan in Koekelare. We verhuizen eind dit jaar dus tijdelijk naar de tweede locatie in Koekelare en behouden Torhout als een volwaardige tweede vestiging."


Annelies wordt het gezicht en de mede-uitbaatster van de zaak in de Hoedenmakerstraat in Torhout. Dat is aan de achterzijde van de Markt. Een typische rennersvrouw, die alleen ten dienste staat van haar man, is ze niet. "Ik ben één jaar rennersvrouw geweest. Toen deed ik enkel de was en de plas. Dat ging me gewoon niet. Ik wil iets om handen hebben, zelf een carrière hebben. Daar heeft Klaas me altijd in gesteund, net zoals ik hem altijd steun tijdens zijn rennerscarrière. Ook nu staat hij volledig achter mijn keuze. We vinden het allebei wel leuk dat ik nu in Torhout werk. Zo kan ik zelf met de fiets naar het werk." Tuureluur is elke dag geopend van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur, behalve op zondag en maandagvoormiddag. Op woensdag opent de zaak al om 9 uur.