Vredeslicht uit Bethlehem bereikt Tongeren

Renee Nacauder en Wendy Achtergael van de vrienden van de kerststal verkopen kaarsjes om aan te steken met het vredeslicht
Mine Dalemans Renee Nacauder en Wendy Achtergael van de vrienden van de kerststal verkopen kaarsjes om aan te steken met het vredeslicht
Mooi moment dit weekend in Tongeren. De ‘Vrienden van de Kerststal van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek ‘ hadden het ‘vredeslicht’ naar hun stad gehaald. Dat licht is een vlam die jaarlijks ontstoken wordt in Bethlemen.

Vandaaruit worden telkens weer andere fakkels en kaarsjes aangestoken, die zich vervolgens verspreiden over een deel van de wereld. Zo ontstaat een schakel van licht, en dit jaar bereikte de vlam dus ook Tongeren. Burgemeester Patrick Dewael mocht het zaterdagavond aan de Moerenpoort overhandigen aan deken Palmans. Die bracht het vervolgens in een optocht via de Leopoldwal en de Maastrichterstraat naar de basiliek. Het hele weekend konden bezoekers er zelf een kaarsje of fakkel aanmaken met het oorspronkelijke vredeslicht. 

Dansgroep Imago Tijl begeleidde het vredeslicht in Tongeren
Mine Dalemans Dansgroep Imago Tijl begeleidde het vredeslicht in Tongeren
Vredeslicht Tongeren
Dansgroep Imago Tijl begeleidde het vredeslicht in Tongeren
Mine Dalemans Vredeslicht Tongeren Dansgroep Imago Tijl begeleidde het vredeslicht in Tongeren
Dansgroep Imago Tijl begeleidde het vredeslicht in Tongeren
Mine Dalemans Dansgroep Imago Tijl begeleidde het vredeslicht in TongerenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.