Middelbare school bereidt leerlingen voor op ingangsexamens arts en burgerlijk ingenieur

Studenten van het vijfde en zesde jaar volgen extra lessen om zich voor te bereiden op de ingangsexamens.
Mine Dalemans Studenten van het vijfde en zesde jaar volgen extra lessen om zich voor te bereiden op de ingangsexamens.
Om leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar beter voor te bereiden op het ingangsexamen in hogescholen en universiteiten, start de vrije secundaire school VIIO met extra cursussen. "De leerlingen hebben er zelf om gevraagd", zegt Guy Voets, de directeur van VIIO Tongeren.

Dertig weken lang krijgen de leerlingen elke maandag anderhalf uur lang bijkomende lessen in biologie, fysica, wiskunde en scheikunde. Gisteren is een eerste groep van 13 leerlingen gestart. Stephanie Peuskens, lerares wetenschappen aan het VIIO, beet gisteren de spits af met chemie. De 13 leerlingen willen dokter worden. Ze zijn extra gemotiveerd om de extra cursussen op school te volgen. "Onze ouders hebben ons hiertoe niet verplicht, het is louter onze keuze", zeggen Elaine Jaken, Amerlie Leenders en Hanne Lernaut.


Voor de leerlingen die voor burgerlijk ingenieur studeren, worden lessen wiskunde voorzien. Aan hen die aan de universiteit studies informatica aanvatten, worden lessen in programmeertaal gegeven.


De secundaire school trekt VIIO Plus ook door naar de eerste en tweede graad. "We bieden inhaallessen aan en lessen voor leerlingen met dyslexie", aldus Erwin Ramaekers, directeur van de eerste graad. "Ze kunnen ook yoga en ontspanningstechnieken volgen of sporten en kiezen voor ICT- vaardigheden."


(LXB)