Jonge papa verongelukt op E313

GRONDWERKER KNALT MET VRACHTWAGEN OP OPLEGGER

De verongelukte Steven Nijs, kapitein van de reserveploeg.
MMM De verongelukte Steven Nijs, kapitein van de reserveploeg.
Steven Nijs (32) uit Tongeren is maandagvoormiddag verongelukt op de E313 in Boirs, net over de grens met Tongeren, toen hij met zijn vrachtwagen is ingereden op een oplegger. De man die samen met zijn vader een grondwerkersbedrijf had, laat zijn dochtertje Hailey achter.

Steven Nijs uit Tongeren keerde gisterenvoormiddag met zijn vrachtwagen terug van een opdracht in het Luikse. De jongeman had de laadbak volgeladen met grond en was op weg richting Limburg. Ter hoogte van Boirs richting Tongeren ging het mis. Om nog onduidelijke reden knalde Nijs met zijn voertuig achteraan op een oplegger. Nijs raakte gekneld in het voertuig en de brandweer moest hem bevrijden. Op weg naar het ziekenhuis bezweek de dertiger aan zijn verwondingen.

Nijs werkte samen met zijn vader Hugo in grondwerkersbedrijf Hugo Nijs. De jongeman stapte in 2003 als jonge knaap al mee in de zaak en werkte hard. "We begrijpen niet wat er gebeurd is", vertelt zijn mama in zak en as. "We hebben hem die ochtend nog gesproken. Het is verschrikkelijk en we gaan hem zo hard missen."

Ook bij zijn vrienden komt het plotse overlijden van Steven aan als een harde klap. Hij was al van kindsbeen af actief bij KVVV 's Herenelderen, waar hij intussen kapitein werd van de reserven. "Steven was een geboren leider", vertelt voorzitter Jos Duchateau. "Ik zag hem hier als klein mannetje al rondlopen. In de loop der jaren heeft hij zich tot de tweede ploeg opgewerkt en hij was écht de leider van de groep. Niet voor niets ook de kapitein, en een goede verdediger. Hij stond altijd klaar voor iedereen, en hielp geregeld bij heel wat evenementen bij bij de club. Iedereen had hem zo graag. Daarstraks ben ik nog bij zijn vader geweest, die mij in de armen viel. Het is zijn enige zoon, en ze waren dag en nacht samen via hun werk. Het is zo spijtig allemaal."

Dochtertje

Gisterenavond kwam het clubbestuur samen. De reservenmatch die zaterdag zou worden gespeeld en waarin Steven zou meedoen wordt geannuleerd aangezien dan de uitvaart plaatsvindt. "We gaan dinsdag bekijken wat we kunnen doen met de ploeg. Onze gedachten zijn nu vooral bij de familie en bij Hailey, het dochtertje van Steven. Zij was zijn leven."

Ook op sociale media regende het gisteren steunbetuigingen aan het adres van Nijs. "Hij zal gemist worden door al zijn vrienden en teammakkers. Steven had altijd een lach op zijn gezicht. Het leven is toch zo oneerlijk", klonk het bij enkele teamgenoten.