Belgische graffitikunstenaar zet basisschool Atheneeke in de verf

Kunstenaar J O A C H I M.
RV Kunstenaar J O A C H I M.
Street-artkunstenaar JOACHIM  verfraait nog tot 7 december de muren van basisschool Atheneeke met een kunstwerk dat door de leerlingen geïnspireerd werd. 

De jonge Belgische street-artkunstenaar JOACHIM is deze week neergestreken in Tongeren, de oudste stad van België, waar hij het straatbeeld en de muren van scholencampus Ambiorix verfraait.Hij werd op erg enthousiaste wijze onthaald door de leerlingen. De jongens en de meisjes van de lagere school leverden hem namelijk via collages en woordwebben de nodige ideeën en inspiratie voor zijn twee artistieke murals. 

Joachim tekent en schildert al zolang hij het zich kan herinneren. Toen hij zes was, droomde hij ervan om graffitikunstenaar te worden . Als jonge Belgische artiest maakt hij momenteel veel furore in kunstgalerijen overal ter wereld, waaronder in Knokke, Londen en Australië. Zijn stijl wordt getypeerd door positivisme en jeugdige charme. 

Deze kernwaarden zijn basisschool Atheneeke niet vreemd. “Het welbevinden van onze leerlingen staat voorop. Een kind moet zich goed voelen bij ons om zo tot maximale leerwinst te komen op diverse gebieden,” aldus directeur Chris Vandormael.

“Wij nemen onze leerlingen mee op weg en gaan samen op zoek naar hun talenten en competenties. Daarom vinden wij het als basisschool zo belangrijk om onze leerlingen te prikkelen en uit te dagen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.