WZC Passionisten opent deuren en neemt deel aan Openbedrijvendag

Het personeel van rusthuis Passionisten.
Foto Bollen Het personeel van rusthuis Passionisten.
De Alexianen Zorggroep Tienen opent op zondag 1 oktober officieel de deuren van het nieuwe woonzorgcentrum Passionisten.

Het is een nieuw project met 54 rustoordbedden, 6 bedden kortverblijf, een lokaal dienstencentrum en 49 serviceflats in een unieke woonzorgzone. De realisatie van deze woonzorgzone komt tot stand door een samenwerking van de Alexianen Zorggroep Tienen met de zusters Passionisten, de Huisvestingsmaatschappij Tienen en de Broeders van Liefde.


Binnen de woonzorgwijk staat de sociale cohesie voorop, door menselijke en professionele aandacht te geven aan bewoners met zorgbehoeften en zorgvragen, en dit binnen een veilige, groene en kindvriendelijke wijk. Met de komst van het lokaal dienstencentrum Passionisten, wordt ook een uitgebreid dienstverleningsaanbod tot stand gebracht. Die wordt gestoeld op vrijwilligerswerking. Bewoners kunnen er terecht voor een boodschappen- en klusdienst, haal- en brengdiensten, activiteiten en een seniorenrestaurant.


Op zondag 1 oktober gunnen de medewerkers van het gloednieuwe woonzorgcentrum alvast een blik achter de schermen. Geïnteresseerden kunnen er terecht voor een fotoreeks doorheen de geschiedenis van de Alexianen in Tienen, workshops voor klein en groot, een bezoek aan de bewonerskamers en assistentiewoningen, maar ook heel wat informatiestands over de projecten waarvoor onze ouderenzorg zich dagelijks inzet. (VDT)