Werken aan Vesten starten maandag

De Vesten zijn vanaf maandag te mijden.
Bollen De Vesten zijn vanaf maandag te mijden.
Maandag start de herinrichting van de Tiense Vesten. Tussen de Aarschotsepoort en de Oplintersepoort worden zowel de ringweg als de ventwegen van de Albertvest en de Kabbeekvest heraangelegd.

De werken starten op de ventwegen van de Kabbeekvest en Albertvest. Bewoners en lokaal verkeer kunnen vanaf dan via de Pollepelstraat, waar de enkele rijrichting wordt omgekeerd, de Diestsesteenweg bereiken. Op 18 augustus starten de eerste werken op de buitenring van de Kabbeekvest en Albertvest. Vanaf dat moment wordt het verkeer op de ringweg teruggebracht op één rijstrook in elke rijrichting. Om de hinder voor het verkeer tot een minimum te beperken, worden de werken in verschillende zones en gefaseerd uitgevoerd zodat er altijd één rijstrook beschikbaar is per rijrichting.


Vanaf maandag worden de Vesten wel best vermeden. "Vanaf de Diestsesteenweg loopt de omleiding via de Pamelenstraat, Steenbergestraat, Torenstraat, Butschovestraat en de Helstraat om zo via de Aarschotsesteenweg aan te sluiten op de Kumtichstraat", zegt schepen van Openbare Werken, Katrien Partyka (CD&V). Dat geldt ook in omgekeerde richting. (VDT)