Virginie vervangt haar schooldirectrice

Virginie neemt de taken over van directeur Wouters.
Foto Bollen Virginie neemt de taken over van directeur Wouters.
Ook de Tiense school PISO heeft gisteren deelgenomen aan Zuiddag. Daar kroop Virginie Govaerts in de huid van haar directeur Paulette Wouters. "Ik heb leerlingen op het matje geroepen", zegt Virginie enthousiast.

In verschillende Tiense scholen, het Koninklijk Atheneum, VIA en PISO, werd deelgenomen aan Zuiddag ten voordele van de cacaoboeren in Nicaragua. Heel wat leerlingen kropen voor een dag in de huid van iemand op het werkveld. Opvallend was de keuze van Virginie Govaerts, leerling van 4 Bio-Esthetiek van de provinciale school PISO. Zij nam de plaats in van directeur Paulette Wouters. "Ik vond moeilijk een andere plaats in Tienen, omdat ik in Hélécine net over de taalgrens woon. De job van directeur stond mij wel aan", aldus Virginie.

Vergaderen

Directeur Paulette Wouters en ook de adjunct-directeur begeleidden haar. "Ik heb haar al een paar dagen geleden mijn agenda gestuurd als voorbereiding", vertelt directeur Wouters. Het werd een drukke dag voor Virginie. "Ik heb vandaag vergaderd over de aankoop van schoolboeken, over meer toiletten voor de meisjes en over enkele pedagogische uitstappen. We zijn ook op de speelplaats de rijen gaan controleren en hebben het magazijn 'elektriciteit' bekeken, om te zien of het netjes was. We hebben ook leerlingen op het matje geroepen, omdat ze hun strafstudie niet uitgevoerd hadden. Verder werd er nog vergaderd over brandpreventie", zegt Virginie.


Het werd een drukke dag voor de 32 leerlingen van PISO. Er was speciaal voor het vierde jaar gekozen, omdat die nog geen stages hebben. "Ik zou die job wel willen, maar toespraken houden is niet mijn sterkste punt", besluit Virginie. (HCH)