Vijftig jaar Dixie Dicks in boekvorm

Noëlla Van Durme laat haar exemplaar signeren door Roger Vanderweyden, in bijzijn van Ben Vanderweyden en Eric Walraevens.
Foto Bollen Noëlla Van Durme laat haar exemplaar signeren door Roger Vanderweyden, in bijzijn van Ben Vanderweyden en Eric Walraevens.
In Pand Tien, aan het station in Tienen, heeft Roger Vanderweyden het boek '50 jaar Dixie Dicks - een leven vol ambiance' voorgesteld. Zo blijft de geschiedenis van het bekendste Tiense balorkest bewaard voor het nageslacht.

Alles begon toen trompettist Roger in de jaren 60 met enkele vrienden een big band oprichtte. Niet veel later schakelden ze over op de dixie-stijl, wat enorm aansloeg bij het publiek. En zo werden The Dixie Dicks geboren. Zowat elk bal of feest in Tienen en Brussel hebben ze wel platgespeeld. Toen Roger 'Nee Katrientje' uitbracht - nummer één in de Vlaamse Top Tien - was het hek helemaal van de dam. Er volgden optredens in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Italië. In de jaren 90 hield de band het echter voor bekeken. Maar op aandringen van Ben, zoon van boegbeeld Roger Vanderweyden, kwam er nu toch een boek vol herinneringen.


Dat The Dixie Dicks nog altijd populair zijn, kon je zien aan de grote opkomst voor de boekvoorstelling. Ook Noëlla Van Durme (64) uit Tienen stond aan te schuiven voor een exemplaar. "Ik kende Roger al lang", vertelt ze. "Toch ben ik niet naar heel veel optredens gaan kijken. Maar wat ik gezien heb, was onvergetelijk. Elke keer was er veel ambiance!"


Wie de signeersessie gemist heeft en het boek graag in huis wil halen, kan terecht in de boekhandel of bij Roger zelf via roger.vanderweyden@telenet.be. De kostprijs bedraagt 20 euro. (KBG)