VIDEO : Jef wordt dankzij Make-A-Wish voor één dag een 'Superheld'

Jef toont samen met zijn ouders, broers en superhelden trots een van de boeven die hij in Heldenland kon vangen.
Bollen Jef toont samen met zijn ouders, broers en superhelden trots een van de boeven die hij in Heldenland kon vangen.
De vijfjarige Jef Goeron uit Tremelo had gisteren de tijd van zijn leven. Dankzij Make-A-Wish leerde hij eerst hoe een echte held te worden en daarna mocht hij samen met twee filmsuperhelden boeven gaan pakken, die verstopt zaten in Heldenland. Heel even, voor één dag, kon Jef zijn mucoviscidose vergeten.

“Vooral zijn longen en zijn pancreas doen het niet goed”, vertellen mama Petra en papa Pieter. “Dankzij goede medicatie en dagelijkse kiné kan Jef wel een vrij normaal leven leiden. Maar hij weet natuurlijk dat hij anders is als andere kinderen op school. Hij is veel sneller vatbaar voor bacteriën en dan is hij meteen enkele weken buiten strijd. Een vakantie voor Jef is ook niet zorgeloos, want hij moet elke dag kiné krijgen en erop toezien dat zijn medicatie tijdig wordt ingenomen. Gelukkig helpen zijn grote broer, Emiel (14) en Louis (11), hem daar goed bij.”

Maar Jef is een vechtertje en hij wil net als zijn leeftijdsgenoten veel plezier maken. Make-A-Wish besloot hem daarmee te helpen. Deze voormiddag werd hij ‘ontvoerd’ bij zijn thuis om richting Waver te rijden, waar hem een avonturenparcours te wachten stond. Want wie een held wil zijn, moet dapper proeven kunnen doorstaan. De echte proef volgde echter in de namiddag. Met een ‘superauto’, die Michel Van den Brande met chauffeur en al graag te leen gaf, werd Jef naar Heldenland, de nieuwste Ketnet-speeltuin in Tienen, gebracht.

Het was een hele ervaring voor Jef om in de 'superwagen' te zitten
Bollen Het was een hele ervaring voor Jef om in de 'superwagen' te zitten

Daar stonden Deadpool en Starlord hem op te wachten. Zij waren enkele boeven kwijtgeraakt in de speeltuin en hadden de hulp van Jef nodig. Die aarzelde geen seconde en ging over tot actie. Met glinstering in de ogen slaagde hij er korte tijd later in de boeven overdragen aan de lokale politie, die opgeroepen werd. Voor zoveel moed en durf beloonden de agenten Jef met een ‘heldenmedaille’. “We zijn blij dat we Jef even hebben kunnen weghalen uit de sfeer van ziekenhuizen en spuitjes. Hij heeft er zichtbaar van genoten. Daar doen wij het voor”, besluit Kelly Heijne van Make-A-Wish. 

Jef de superheld krijgt een medaille van de politie als beloning voor zijn inzet en moed.
Bollen Jef de superheld krijgt een medaille van de politie als beloning voor zijn inzet en moed.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.