Unizo legt nieuw stadsbestuur meteen enkele vraagstukken voor

Unizo vraagt het stadsbestuur om bij de NMBS aan te dringen op een sneller  verloop van de werken aan perron 4.
Bollen Unizo vraagt het stadsbestuur om bij de NMBS aan te dringen op een sneller verloop van de werken aan perron 4.
Unizo Tienen-Hoegaarden-Boutersem hield maandagavond haar jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst. Vreemd genoeg viel deze bijeenkomst samen met de installatievergadering van de gemeenteraad, zodat de leden van het stadsbestuur niet present konden zijn.

“Dat is inderdaad jammer, maar de installatie van de gemeenteraad vindt normaal plaats op 2 januari”, reageert Martine Ponsaerts van Unizo. “En onze drink is elk jaar steevast gepland op de eerste maandag van het nieuwe jaar. Een dialoog met de nieuwe schepen van Economie en Openbare Werken en met onze burgemeester staat zeker nog op de agenda.”

Zo is er de moeilijke situatie aan het station. “Aan het drukke spoor 4, wordt al bijzonder lang gewerkt. Het is te zeggen: soms wordt er gewerkt. We vragen de stad om aan te dringen bij de NMBS om deze werken wat te laten vlotten, want de treinreizigers worden letterlijk in de kou gezet. Er staan amper twee schuilhokjes voor enkele personen.”

Grote Markt

Nog een pijnpunt: de Grote Markt. “Er zou een duidelijke communicatie moeten komen over de heraanleg, want de timing is al verschillende keren gewijzigd”, aldus Ponsaerts. “Als de heraanleg nog lang op zich zou laten wachten, pleiten we er bij Unizo voor om de kasseien terug te leggen, zodat het zicht opnieuw aangenamer wordt. Daarnaast vragen we het nieuwe bestuur om bij het gewest aan te dringen op een snelle afwerking van de ringwerken.”

Beleefroute

“Laat het wel duidelijk zijn dat we het positief voorhebben met Tienen”, benadrukt Martine Ponsaerts nog. “Klagen heeft geen zin. We moeten samen met de stad en handelaarsvereniging Kwixx proberen te komen tot een concreet handelsbeleid en een levendige handelskern. Wij zijn alvast bezig met enkele nieuwe initiatieven om Tienen als belevingsstad te promoten. Zo willen we samen met Tienen Troef een stadsplannetje ontwerpen met een viertal ‘beleefroutes’ door de suikerstad. Dit plannetje kan dan opgenomen worden in het geplande boek van Lionsclub Tienen over de stad.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Berg

    Tienen zal nooit een handelsstad worden. Veel te veel dezelfde kebabzaken, frietkoten, kappers... daarvoor kom je niet winkelen. Kijk maar eens gewoon wat een evolutie Hasselt heeft gedaan op pakweg 20 jaar tijd. Alle steden die meer shoppers willen aantrekken starten met een winkelcentrum (bvb Hannuit doet enorme inspanningen met mooi resultaat als gevolg).