Tot 18 maanden cel voor winkeldieven

Drie winkeldieven zijn veroordeeld tot celstraffen tot 18 maanden cel. Ze sloegen onder meer toe in winkels in Tienen en Boutersem. Twee van hen plunderden zelfs een huis van een overleden persoon.

Het trio ontvreemdde van januari tot juni 2017 diverse goederen in warenhuizen in Tienen en Boutersem. Zo gingen ze aan de haal met tientallen flessen whisky en gin. Ze werden ontmaskerd door beveiligingscamera's. Een van hen wandelde een supermarkt buiten met een boormachine onder zijn jas en werd door een winkelbediende betrapt. Uit een onbewoond huis in Tienen werden in juli 2017 laptops, juwelen, dvd-spelers en een televisietoestel gestolen. Ook uit de woning van een overleden persoon werd meermaals gestolen. De buit werd teruggevonden bij een huiszoeking. David B. kreeg voor zijn aandeel een effectieve gevangenisstraf van achttien maanden. David K. werd veroordeeld tot zeven maanden cel terwijl Brent B. een werkstraf van honderd uur kreeg opgelegd. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.