Tienen Proeft pakt uit met drie primeurs

De bezoekers genieten van een biertje.
Foto Bollen De bezoekers genieten van een biertje.

De negende editie van Tienen Proeft had afgelopen zaterdag zwaar te kampen van het regenweer. "We hadden de helft minder volk dan normaal", zegt Jean-Marc Smits van de Hagelandse Biergenieters. "Toch kunnen we van een succeseditie spreken met een record van 22 bierstanden met vijftig bieren, waarvan er drie nieuwe in primeur werden voorgesteld. Een daarvan komt van ons, namelijk de Genipa, een donker volmoutig bier."


De Genipa, gepresenteerd met een chocoladehapje, werd erg gesmaakt door de bezoekers. Ook de eigen kaas van de Biergenieters, die in samenwerking met de Melkerhei uit Linter werd gemaakt, kende veel succes. Nog in primeur werd de Tiense stroop voorgesteld op Tienen Proeft. "De stroop is een combinatie van gezond boerenverstand en fruit van Tiense velden", legt bedenker Ronny Lemmens uit. "De stroop hebben we meteen ook verwerkt in een zwarte en witte praline. De proevers waren alvast enthousiast over ons nieuwe Tiense ambachtelijk product." (VDT)