Suikerrock lokt 120.000 bezoekers

STADSFESTIVAL TWEE DAGEN OP RIJ UITVERKOCHT DANKZIJ NIEUWE AANPAK

K3 speelde gisteren op Suikerrock een van hun laatste concerten in de huidige bezetting.
Bollen K3 speelde gisteren op Suikerrock een van hun laatste concerten in de huidige bezetting.
Suikerrock in Tienen blikt terug op een topeditie. Zowel zaterdag als zondag speelden de bands op het hoofdpodium voor een uitverkochte Grote Markt. "Het bewijs dat onze nieuwe aanpak 'Feel the vibe, taste the sweetness' werkt", zegt organisator Walter Kestens. "Het totale aantal bezoekers wordt geschat op 120.000."

Het was zaterdag al vroeg duidelijk dat de affiche met onder meer Willow, The Van Jets, The Subs, Magnus, The Sisters of Mercy en Oscar and The Wolf in de smaak viel bij de mensen, want het was jaren geleden dat de Grote Markt al zo vroeg op de dag vol stond. Willow en The Van Jets bleken de ideale opwarmers voor The Subs, die de Grote Markt aan het dansen kregen. Tom Barman van Magnus deed er nog een schepje bovenop en droeg een nummer op aan 'eminente Tienenaar' Luc Van Acker.

Inge Bosschaerts

Broodjeszaak dicht

Tussen de massa ook veel fans van The Sisters of Mercy. Zelfs piepjonge fans, zoals Imani Thierie (17) uit Borgloon en Lore Gregoor (17) uit Dilsen-Stokkem. "We zijn grote fan, maar we hebben hen nog nooit live aan het werk gezien." Ook Oscar and The Wolf deed het publiek zweven, terwijl op de Veemarkt een zwoel feestje losbarstte met Discobar Lassy.


Chris Claes sloot voor het eerst in haar carrière de deuren van haar broodjeszaak Yvys in de Peperstraat. "Eigenlijk wilde ik dat al lang doen om zelf eens de sfeer op te snuiven. Nu de organisatie besliste een retributie te heffen op de uitbreiding van de terrassen, hakte ik de knoop door. Niet dat ik iets tegen Suikerrock heb. Integendeel, ik vind het een topfestival waarvan ik nu volop kan genieten. Voortaan sluit ik elk jaar de deuren tijdens Suikerrock."

Zowel de familiedag op zondag als de alternatieve affiche van zaterdag zorgden voor een volle Markt.
Bollen Zowel de familiedag op zondag als de alternatieve affiche van zaterdag zorgden voor een volle Markt.

K3 verovert harten

Zondag was Kapitein Winokio een leuke opwarmer, al waren de meeste bezoekers in Tienen voor K3. Zij speelden een van hun laatste concerten. Bovendien wist Suikerrock via een contract te bedingen dat het meidentrio deze festivalzomer nergens anders binnen een straal van 30 kilometer rond Tienen mocht optreden. Zelfs Marktrock moest K3 om die reden van de affiche halen.


Karen, Kristel en Josje deden de harten van de kindjes, maar ook van veel mama's en papa's, sneller slaan. Voor Julie Willems (1) was het de eerste keer dat ze naar een festival ging. "Thuis zingen en dansen we vaak op K3", zeggen ouders Sara en Tim Willems. "Julie was overdonderd door het hele gebeuren, maar het was superleuk."


K3 deed waar het goed in was. Met hun hits kregen de meisjes het publiek op hun hand. "Duizenden kinderhartjes gelukkig gemaakt vandaag. Wie doet beter?", postte Walter Kestens na afloop op Facebook. Na K3 mochten Nielson, Yevgueni, Clouseau en Marco Borsato een punt zetten achter de 29ste editie van Suikerrock.