RZ Heilig Hart viert NIAZ-kwaliteitslabel

DIRECTIE BEDANKT PERSONEELSLEDEN MET GROOT FAMILIEFEEST

De personeelsleden werden voor hun inzet door de directie getrakteerd op een gezellig familiefeest in de prachtige kloostertuin achter het ziekenhuis.
Vanessa Dekeyzer De personeelsleden werden voor hun inzet door de directie getrakteerd op een gezellig familiefeest in de prachtige kloostertuin achter het ziekenhuis.
RZ Heilig Hart Tienen heeft het internationale NIAZ-Qmentumlabel, een internationaal accrediteringsprogramma in de gezondheidszorg, behaald en dat werd gevierd met het voltallige personeelsteam en hun familie. "Dit label is er gekomen dankzij de medewerking van elke werknemer van ons ziekenhuis en we wilden hen dan ook graag bedanken met een familiefeest", zegt algemeen directeur Hans Struyven.

Maar liefst 900 mensen kwamen langs op het feest dat plaatsvond in de prachtige kloostertuin achter het ziekenhuis. Zij konden gratis een hapje eten aan de verschillende foodtrucks, van een drankje genieten en voor de kinderen was er heel wat kinderanimatie in petto. "Het is zeker een leuk initiatief", reageert Haike, al zeven jaar actief in het operatiekwartier van het medisch centrum van het RZ. "We hebben heel wat moeten lezen en studeren voor de audit en we zijn dan ook heel fier dat we ons steentje aan het behalen van het label hebben kunnen bijdragen."

Personeel en directie van RZ Heilig Hart zijn in de wolken met het behaalde NIAZ-kwaliteitslabel.
Vanessa Dekeyzer Personeel en directie van RZ Heilig Hart zijn in de wolken met het behaalde NIAZ-kwaliteitslabel.

Erkenning

"En die trots is terecht", zegt directeur Struyven. "Het is een erkenning voor de inspanningen van onze medewerkers en de garantie voor patiënten dat ze bij ons kwalitatieve en veilige zorg krijgen. We zijn goed bezig in het RZ Tienen en dat valt ook de omliggende ziekenhuizen op. Onze aanpak wordt zelfs als voorbeeld gevolgd in andere toonaangevende ziekenhuizen in het land en dat maakt ons uiteraard heel blij."


Nu het label een feit is, kan het ziekenhuis zich volledig toespitsen op het dossier van de bouw van een nieuwe centrale ziekenhuiscampus. Het ziekenhuis kampt vandaag met plaatsgebrek en wil haar twee campussen, campus St. Jan en campus Mariëndal, onderbrengen in één gebouwencomplex. Momenteel loopt het onderzoek van studiebureau BUUR naar de nieuwe locatie voor deze campus.

Provincie beslist

"We verwachten in januari de keuze van de provincie hierin", zegt Raf Lemmens, directeur HR. "Momenteel worden er vier zoeklocaties weerhouden."


Het gaat om een landbouwgebied van 13 hectare aan de Westelijke Ring, tussen de Ring en de Oorbeeksesteenweg, een zone van ruim vier hectare bestemd voor gemeenschapsvoorzieningen aan de huidige locatie Sint-Jan aan de Houtemstraat, een boomgaard van 13 hectare gelegen ten oosten van de vesten, tussen het stadscentrum en het industriepark en een zone voor openbaar nut van 3,5 hectare aan de stationsomgeving, tussen de Grijpenwegstraat en de Grijpenlaan. "Onze voorkeur gaat uit naar de laatste locatie", aldus Raf Lemmens. "Maar uiteindelijk is het de provincie die beslist. De bouw van de nieuwe campus zal vermoedelijk nog een zevental jaar op zich laten wachten, maar die tijd is nodig omdat er heel wat komt kijken bij zo'n centralisatie. We starten nu dan ook al intern met de nodige besprekingen over hoe die campus zal opgebouwd en ingedeeld worden."