Roger Vanderweyden stelt boek over Dixie Dicks voor

Roger Vanderweyden.
Foto Bollen Roger Vanderweyden.
Vorig jaar in november is Roger Vanderweyden, boegbeeld van de voormalige Dixie Dicks, op vraag van zijn zoon Ben, gestart met het schrijven van het boek '50 jaar Dixie Dicks - een leven vol ambiance'. Daarmee wordt de geschiedenis van het bekendste Tiense balorkest ooit, vereeuwigd. Het boek wordt voorgesteld op zaterdag 7 oktober in Pand T. aan het station, waar Roger van 16 tot 20 uur zijn werk zal signeren.

Trompettist Roger Vanderweyden, leider van de Tiense muziekgroep, is letterlijk met muziek geboren in de zaal 'Carlo' van zijn ouders in Wommersom. Het boek wordt gepresenteerd op de 87ste verjaardag van Roger. Hij speelde in zaal 'Carlo' met de Sint-Quintinusfanfare en schreef reeds op zijn twaalfde een ouverture. "Daar traden we ook de eerste keer op met ons orkest", aldus Roger, die in 1960 naar Tienen verhuisde en daar met Karel Klewais en Fernand Dasque een bigband oprichtte. Een jaartje later gingen ze met Çois Pacolet, Herman Klewais, Frans Meeuwens en Maurits Mues de dixie-stijl beoefenen. André had onmiddellijk een naam klaar: The Dixie Dicks. "In de ondertussen verdwenen stadsfeestzaal traden we het liefst op. Alle Tiense verenigingen wilden ons hebben. We speelden overal in de regio en heel veel in Brusselse hotels", aldus Roger. Toen Roger 'Nee Katrientje' uitbracht, dat op nummer één kwam in de Vlaamse Tot Tien, was het hek helemaal van de dam. Er volgden optredens in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Italië. "We hebben prachtige tijden meegemaakt, maar heel wat zalen zijn verdwenen. In de jaren '90 zijn we gestopt."


Het boek kost 20 euro en kan op 7 oktober gekocht worden in Pand T. Achteraf is het te koop in de boekhandel of via roger.vanderweyden@telenet.be (HCH)