Politieke ruzie door heraanleg Vesten

REEKMANS EN PARTYKA VLIEGEN ELKAAR IN DE HAREN VOOR OMLEIDING

Aanleiding van de discussie zijn de wegomleggingen door de heraanleg van de Vesten.
Bollen Aanleiding van de discussie zijn de wegomleggingen door de heraanleg van de Vesten.
Het zit er bovenarms op tussen de burgemeester van Glabbeek en de eerste schepen in Tienen. Burgemeester Reekmans vraagt "eindelijk eens juiste informatie over hoe de omleiding loopt tijdens de heraanleg van de Vesten in Tienen, want op de website spreken tekst en plannetje elkaar tegen". Schepen Katrien Partyka is de kritiek beu. "Waarom blijft Reekmans moeilijk doen? Dat hij dan contact opneemt met het Agentschap Wegen en Verkeer, he zeg!"

Het is niet voor het eerst dat er een haar in de boter zit tussen burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans (Dorpspartij) en eerste schepen in Tienen Katrien Partyka (CD&V). De discussie over de omleiding voor de heraanleg van de Vesten rond Tienen laaide begin juli op. Reden: Tienen besliste om de omleiding door Bunsbeek te laten lopen, waar op dit moment nog wegenwerken bezig zijn. Er werden brieven heen en weer gestuurd en ook de verwijten vlogen over en weer tussen Reekmans en Partyka. Anderhalve maand later is de situatie ongewijzigd.

BELGA

Huiswerk opnieuw doen

"We willen onze inwoners zelf gaan informeren, want vanuit Tienen blijft het allemaal heel onduidelijk hoe de omleiding nu precies loopt", zegt Reekmans. "Op de website staat in de tekst dat de omleiding via de Craenenbroekstraat loopt, zolang de werken in de Pamelenstraat aan de gang zijn, maar op het plannetje wordt als omleidingsweg de Meenselbeekstraat aangegeven. Wat is het nu?"


Schepen Katrien Partyka is de discussie beu. "Burgemeester Reekmans is vanaf de start van de gesprekken moeilijk beginnen te doen over de omleiding. Hij is de oorzaak dat nu zo'n onduidelijkheid heerst. Op 5 juni waren er afspraken gemaakt, waar hij akkoord mee ging. Dan plots verandert er weer een en ander en moeten we ons huiswerk opnieuw doen. Zo weigerde hij bijvoorbeeld om de omleiding te laten lopen via de Vissenakensesteenweg, ondanks de afspraken op 5 juni, omdat daar werken zouden plaatsvinden. Tot nog toe hebben wij nog geen startdatum voor de werken op de Vissenakensesteenweg mogen vernemen."


"Die werken starten volgende week", aldus Reekmans. "Wij sluiten de weg dan af. Tienen is vragende partij om het verkeer toch nog langs één rijstrook te laten passeren, maar om veiligheidsredenen kunnen we dat niet toestaan. Het dossier voor de omleiding is gewoon niet goed voorbereid. Een jaar geleden heb ik al de vraag gesteld naar de omleiding voor de Vesten. Partyka antwoordde toen dat die vraag te voorbarig was. Pas in juni vond er overleg plaats. Dat is veel te laat! Was er eerder overleg geweest, hadden we de werven perfect op mekaar kunnen afstemmen."


"Waarom neemt Reekmans geen contact op met het Agentschap Wegen en Verkeer? Zij zijn verantwoordelijk. Tienen heeft niets te maken met de omleiding voor Glabbeek", zegt Partyka.

Bollen