PISO zet Rode Neus op

De leerlingen zamelen geld in voor het goede doel.
Bollen De leerlingen zamelen geld in voor het goede doel.

De provinciale school PISO doet mee aan de Rode Neuzen actie. Zo verzorgden de leerlingen van de afdeling Haarzorg een extra klantendienst. "De leerlingen doen elke donderdag een klantendienst voor externe klanten in hun kapsalon. Deze keer schenken ze de opbrengsten aan het goede doel", zegt Audrey Verstraeten, van de pr-dienst van de school.


De leerlingen van de afdeling Schoonheidsverzorging organiseerden dan weer een speciale klantendienst 'Art deco wintermaquillage'. "Onze leerlingen kregen in de voormiddag een demo door een externe firma en in de namiddag gingen ze dat toepassen op klanten. De opbrengsten, 10 euro per klant, gaan integraal naar de Rode Neuzen. Ze hadden zelf de nodige klanten bijeengesprokkeld, namelijk ouders, familieleden en vrienden", aldus Audrey Verstraeten.

Lesmarathon

De leerlingen van de afdeling Gezondheids- en Welzijnswetenschappen ten slotte hielden een heuse 24-uren lesmarathon van donderdag 8.30 uur tot vrijdagochtend. Ze lieten zich daarvoor sponsoren door vrienden en familieleden en schenken de opbrengsten aan de Rode Neuze actie. "Om die 24 uren tot een goed einde te brengen werden interessante lessen uitgedokterd: zelf koken, een EHBO-cursus, een nachtspel, 3D prints maken, fitnessen, klimmen op de klimmuur, zeepjes maken, een midnight snack maken, goed om de nacht door te komen", besluit Verstraeten. (HCH)