Paaseierenraap aan het Heldensquare

Op 16 april vindt de paaseierenraap plaats.
Foto Bollen Op 16 april vindt de paaseierenraap plaats.

Paaszondag 16 april vinden er allerlei activiteiten plaats naar aanleiding van de veertiendaagse van het Lions reuzenrad op de Grote Markt. De dag start met een paasbrunch van 10 tot 14 uur met steun van kapperszaak Dilio en Keurslager Verbiest. Inschrijven hiervoor is verplicht. Om 14 uur start de paaseierenraap aan het Heldensquare.


"We gaan niet traditioneel paaseieren verstoppen, wel pingpongballen", zegt schepen van Evenementen, Bernard Vandereyken (CD&V). "Doel is dat de kinderen de balletjes zoeken en verzamelen op een centrale plaats. In ruil hiervoor krijgen ze lekkere paaseieren van de paashaas."


De eerste groep, 3-tot 6-jarigen, start om 14 uur aan de zoektocht, daarna volgen de 6-tot 9-jarigen van 14.45 tot 15.15 uur en de 9- tot 12-jarigen van 15.30 tot 16 uur. Er zijn 500 pakjes paaseitjes of bijna 80 kilogram chocolade. De hele namiddag is er leuke randanimatie met onder meer springkastelen, clowns met ballonnen, een schminkster en muziek. Coverband Okselvocht treedt om 20.15 uur op en dan volgt er om 22 uur een groots vuurwerk. Voor alle info en inschrijving, kan je terecht op www.50jaarlionsclubtienen.be/paaseierenraap. (VDT)