Oud-directeur KNT Jef Vetters overleden

Jef Vetters overleden.
RV Jef Vetters overleden.

Oud-directeur van de Katholieke Normaalschool Tienen (KNT) Jef Vetters is op 98-jarige leeftijd gestorven. Jef werd op 18 april 1920 geboren als zoon van Jozef Vetters, schoolhoofd in Herselt, en Stien Milants. Na zijn priesteropleiding werd hij op 28 juni 1946 in Mechelen tot priester gewijd en op 30 juli droeg hij in de Sint-Servaaskerk van Herselt zijn eremis op.

Jef Vetters werkte 20 jaar in de KNT, de Katholieke Normaalschool van Tienen. Hij was er eerst prefect, later leraar Nederlands en tot slot ook directeur. In 1976 werd hij ook benoemd tot diocesaan inspecteur voor het basisonderwijs voor Vlaams-Brabant. Sinds 1987 was hij met pensioen. Tot dan was hij ook proost van het COV, de vakbond van het basisonderwijs.

Sinds 2009 verbleef Jef Vetters in woonzorgcentrum Sint-Barbara in Herselt, waar hij op 9 januari kwam te overlijden. De uitvaartliturgie vindt plaats op donderdag 17 januari om 10.30 uur in de parochiekerk Sint-Servaas in Herselt, gevolgd door de begraving op de plaatselijke begraafplaats.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.