Oud College is Evenement van het Jaar

David Titeca aan het voormalige College.
Bollen David Titeca aan het voormalige College.
De Oud College-site met haar pop-ups is op het Gala van de Tiense Troeven uitgeroepen tot Evenement van het Jaar. Het concept krijgt ook dit en volgend jaar een vervolg, want het gebouw wordt niet afgebroken voor oktober 2020. “We zijn al volop bezig met ons zomerprogramma dat als thema ‘Collège Botanique’ zal hebben”, zegt David Titeca.

Exact een jaar geleden werd beslist om het leegstaande schoolgebouw ’t College aan de Broekstraat tijdelijk een nieuwe bestemming te geven als verzamelpunt voor starters en pop-up zaken in afwachting van de afbraak van het gebouw. Op termijn wordt hier een tachtigtal woningen en appartementen gebouwd. David Titeca van Brouwerij Hoplinter kwam tot een akkoord met de eigenaar, het bisdom van Mechelen, om de uitbating tot in juni 2019 op zich te nemen.

Grote impact

“Weinig dingen hebben het afgelopen jaar zo’n een impact in onze stad gehad als de geboorte van dit Oud College”, klinkt het bij organisatoren van het Gala van de Tiense Troeven. “In een razendsnel tempo verenigden tientallen jonge ondernemers zich om deze nieuwe Tiense hotspot uit te bouwen. Naast de vele pop-up shops zorgde het Oud College ook voor een hele resem nieuwe events op de Tiense kalender.”

David en de starters binnen het Oud College namen de award van Evenement van het Jaar in ontvangst.
VDT David en de starters binnen het Oud College namen de award van Evenement van het Jaar in ontvangst.

De pop-ups komen en gaan op de site. “Dat is uiteraard de bedoeling van het concept”, aldus David Titeca. “Basil gaat zich vestigen in het centrum van Tienen, O-Toki heeft een vaste stek gevonden in Kumtich en anderen kiezen er dan weer voor om ermee te stoppen. Momenteel is er maar één ruimte van 52 vierkante meter vrij omdat Klaartje Hallet van Wanna-B-Framed beslist heeft zich meer te concentreren op mobiele fotografie in plaats van op een vaste fotostudio. Ook dit is het gevolg van het ‘proberen’ in het OCT.”

Veel groen, meer terrassen

En dat proberen kan gewoon verder gezet worden. “Het gebouw wordt immers niet afgebroken voor oktober 2020”, bevestigt David. “Vanuit het bisdom werd me gevraagd de exploitatie verder te zetten. Er moeten enkel nog wat punten en komma’s besproken worden vooraleer het contract getekend kan worden.” En dan wordt er verder getimmerd aan het programma van de zomer. “Ik kan er nog niet veel over kwijt, maar we willen naar een concept gaan met veel groen en meerdere terrassen.” Alle info vind je op www.oudcollegetienen.com.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.