Open Vld Linter vraagt 'oplossing' voor Ganzendries

Wommersom wordt gegijzeld door een frustratiebaan tussen Oplinter en Wommersom. Dat zegt oppositiepartij Open Vld. De Ganzendries zou volgens de partij tot veel frustratie leiden en soms zelfs tot een handgemeen tussen de automobilisten na discussie over wie nu voorrang heeft.


"De huidige situatie is niet alleen moeilijk voor mensen die er de eerste keer komen, maar ook voor de doorgang voor het openbaar busvervoer en landbouwmachines wanneer die elkaar moeten kruisen", aldus Open Vld. "De pechstrook is zeer smal voor wie voorrang moet geven. We vragen dan ook aan het college van burgemeester en schepenen om een afspraak te maken met de stad Tienen om tot een oplossing te komen."


"De aanleg van deze weg dateert van voor mijn tijd, maar ik ken de situatie wel", reageert Tiens schepen van Mobiliteit, Tom Roovers (Groen). "Ik kan me wel voorstellen dat het voor iemand die er een eerste keer komt, verwarrend kan zijn, maar de voorrangsregeling staat heel duidelijk aangegeven, voor wie de moeite doet om verkeersborden te lezen. Ik begrijp ook wel de reden van deze aanleg destijds. Waarom zou het verkeer voor de Tiense industriezone aanschuiven op de Sint-Truidensesteenweg, als ze via Wommersom, Oplinter en Utsenaken vlot door de dorpskernen kunnen racen? Want dat is wat er vandaag nog gebeurt waar men de kans ziet en dat is ook de reden waarom we de volgende weken wegversmallingen laten plaatsen in de Kloosterstraat en Utsenakenweg." (VDT)