Nieuwe club Twisted Kubbers willen kubben promoten

De Tiense Twisted Kubbers oganiseren op 26 augustus hun eerste tornooi.
Foto Bollen De Tiense Twisted Kubbers oganiseren op 26 augustus hun eerste tornooi.
De Tiense Twisted Kubbers is een nieuwe club, die zich stort op de hype van het kubben. Kubb is een buitenspel met als doel het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien en kan kort omschreven worden als een combinatie van bowling, petanque en schaken. De Tiense club wil deze Zweedse sport promoten en wil deze zomer een eigen tornooi organiseren.

Oprichters van de club zijn Yannick Pillen, Gert Vos, Mario Checinski, Benedikt Wiliquet en David Degent, die samen het clubbestuur vormen.


"We spelen zelf al een tijdje het spel en nemen deel aan tornooien. Onlangs zijn we nog derde geworden op het Kampioenschap in Limburg. Omdat het zo'n fijne sport is, willen we zoveel mogelijk mensen er laten mee kennismaken, vandaar dat we met deze club begonnen zijn."


Het clublokaal van de Twisted Kubbers is gelegen in café De Wolmarkt en wekelijks wordt er op woensdag, donderdag en vrijdag getraind in het Vianderdomein. Momenteel zijn zo'n twintig leden aangesloten en er is ook een kinderploeg.

Iedereen welkom

"Iedereen is welkom bij ons, jong en oud", zegt David Degent. "Je hoeft niets speciaal te kunnen, want kubben is eigenlijk geen moeilijke sport. Het is vooral een hele leuke sport. Het leukst van al is deelnemen aan een tornooi, want dat brengt iedereen, jong en oud, samen."


Het tornooi van de Twisted Kubbers zal plaatsvinden op 26 augustus op het Martelarenplein. Wie zich daarna wil aansluiten, kan dat voor 10 euro lidgeld. Dat geld wordt gebruikt om het nodige materiaal aan te kopen en de leden te voorzien van T-shirts.


 (VDT)