Modeshow links, hapjes rechts

KLEDINGZAKEN EN HORECA SLAAN HANDEN IN ELKAAR

Carlo Declercq, Ingrid Cortoos en Karin Vanbaelen stellen 'Food meets Fashion' voor.
Foto Bollen Carlo Declercq, Ingrid Cortoos en Karin Vanbaelen stellen 'Food meets Fashion' voor.
Veertig handels- en horecazaken bundelen donderdag de krachten voor Food meets Fashion, een evenement dat de draad van het stopgezette Tienen Showt weer oppikt in de Manège. Uitkijken dus naar de collecties van lokale modezaken. "Maar mét een nieuw luik, zijnde 'food' van onze Tiense restaurants", klinkt het.

Meer dan tien jaar lang was Mercedes-garage Claes en Zonen twee keer per jaar het toneel van een grootse modeshow, waar de Tiense winkels hun mooiste stukken lieten zien. De shows kenden een enorm succes, maar bij gebrek aan financiële middelen van de stad werd het evenement vier jaar geleden stopgezet. "Toen we met onze nieuwe handelaarsvereniging Kwixx van start gingen, wilden we echter weer aanknopen met deze traditie", zeggen handelaars Marianne en Ingrid Cortoos (Ing-Mar) en Karin Vanbaelen (Huysecom). "Het doel van Kwixx is tenslotte het promoten van de stad, en tonen wat Tienen allemaal in huis heeft."


"Tienen Showt was steeds een professioneel gebeuren, met echte mannequins onder leiding van het bureau La Strada", vervolgt Karin. "Dat concept willen we aanhouden - La Strada zal dus ook dit evenement in goede banen leiden. De mannequins zullen dames-, heren- en kinderkledij showen, net als lingerie, schoenen, juwelen en andere accessoires. Daarnaast zijn er standjes rond make-up van Melissa, en kapsels van Dilio Hairstylist. Ook voor de aankleding van de zaal kunnen we rekenen op Tiens talent, waaronder bloemist Pappaert, Atelier Night-Light en Interieur Marina."

Twintig horecazaken

Maar Kwixx wil breder gaan dan mode alleen: voor het eerst wordt ook voeding aan het evenement toegevoegd. "We wilden eigenlijk nog meer Tiense handelaars bij het evenement betrekken", aldus Ingrid en Marianne. "Vandaar dat we alle Tiense restaurants en andere horecazaken gecontacteerd hebben met de vraag of ze wilden meewerken. En zo kunnen we op de enthousiaste medewerking van liefst twintig horeca-uitbaters rekenen. Zij maken elk vier tot vijf hapjes per bezoeker."


Naast voeding en mode gaat er ook aandacht naar animatie. Zo kan je een foto maken in de photo booth, die je meteen mee naar huis kan nemen. Het Tiense Jazz-ensemble tekent voor sfeervolle muziek. "Meteen na de modeshow worden er tien aankoopbonnen van 100 euro verloot onder de aanwezigen, plus een weekendje gratis met een Mercedes rijden. Van die loting maken we ook gebruik om wat meer plaats in de zaal te maken voor de afterparty met DJ Bobby Ewing. Er zal overigens ook nog een dessertje aangeboden worden."


Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar bij de deelnemende handelszaken. Wie er zeker bij wil zijn, kan best op voorhand reserveren gezien het aantal plaatsen beperkt is. Je kan ook kiezen voor een VIP-ticket (35 euro), inclusief kaas- en tapasschotel en een gereserveerde plaats. De deuren van de Manège openen donderdag om 18.30 uur.