Meer dan 1200 lopers voor City Run

De provinciale school PISO en de stad Tienen organiseerden samen de PISO City Run vrijdagavond, een loop van vijf of tien kilometer doorheen de stad en soms ook door mooie gebouwen. Er waren meer dan 1000 voorinschrijvingen en ook de avond zelf kwamen nog nieuwe lopers opdagen. En dit alles zonder hoofdprijs, want het blijft een recreatieve run. Maar sfeer en animatie was er genoeg in de stad.

Bij de start van de City run
HCH Bij de start van de City run

De start vond plaats in het PISO, na een opwarming met DJ’s. Om alles ordentelijk te laten verlopen werden de lopers in verschillende golven, via een kooi, op het parcours losgelaten. De lopers liepen langs het Torekesplein, langs de speelplaatsen van het Klein en het Groot Atheneum, doorheen de tuin van het ziekenhuis, langs het stadspark, het oude college, de toneelzaal van het vrijetijdscentrum, ijzerwaren Ponsaerts, door het zwembad, door het voormalige Patronaat, door optiek Van Lint, door life style fitness, door het stadhuis en ook nog het atelier houtbewerking van het PISO. Onderweg waren er diverse optredens: discobar, trommelaars, vuurspuwers, steltenlopers, waterballet, fanfare, djembe enz…

Onder de galerij door, naast de Streekshop naar het Torekesplein
HCH Onder de galerij door, naast de Streekshop naar het Torekesplein

 Directeur Paulette Wouters van het PISO gaf het startschot. “We doen deze organisatie heel graag, omdat we hiermee niet alleen het PISO, maar de hele stad Tienen in de kijker plaatsen. Het parcours binnen de school en de organisatie met inschrijvingen kwam op onze rekening, terwijl de stad Tienen instond voor het parcours buiten de school. Op school werkten een 60-tal leerkrachten mee en evenveel leerlingen. In de stad stonden nog eens 50 seingevers en de mensen van de sportdienst. Lopers die niet wisten wat met hun kinderen gedaan, konden deze bij ons in de kinderopvang laten. Leerlingen Verzorging hebben die actief opgevangen, en leerlingen schoonheidsverzorging stonden in voor de grime van de kinderen”. Alleszins een mooie run met overal veel belangstelling en ambiance in heel de stad en dit alles bij kunstlicht.

Doorheen de gangen van het stadhuis
HCH Doorheen de gangen van het stadhuisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.