Marc Fuchs (58) onverwacht overleden

Marc Fuchs.
repro Bollen Marc Fuchs.

Marc Fuchs (58), medebeheerder van de Facebookgroep ‘Ge zijt van Tienen als ge’ is onverwacht thuis overleden. “We zijn allemaal erg geschrokken “, zegt Liselore Fuchs, Hoegaards gemeenteraadslid. Marc is haar nonkel.

“Ik heb Marc pas leren kennen toen ik 18 was. Dat kwam omdat hij een twintigtal jaar in Zuid-Afrika gewoond heeft”, vertelt Liselore. “Hij was dus mijn avontuurlijke nonkel die in het verre Zuid-Afrika woonde en daar zelfs piloot was. In 2009 keerde hij terug naar België en leerde ik hem kennen als een fijne en warme man.”

“We kenden Marc als iemand met een scherpe intelligentie, vol ongeduld ook tegenover wie niet meteen ‘kon volgen’. Hij stak in het verleden veel tijd en inspanning in het beheer van de groep”, zegt Marc Neven, medebeheerder van de Facebookgroep ‘Ge zijt van Tienen als ge’. “Meer nog dan de foto’s, was hij geïnteresseerd in de realiteit achter het beeld. Hij was een meester in het lokaliseren van een foto. Gepassioneerd kon hij uren in het archief duiken, op zoek naar mooie, oude en interessante beelden van onze stad.”

Marc was ook de oprichter van de Vliegveld Goetsenhoven Fanclub en hij plaatste heel wat foto’s op de pagina ‘oude foto’s van Tienen 3300’. De afscheidsviering vindt plaats aanstaande zaterdag om 13 uur. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerrit Swartebroeck

  veel sterkte in deze moeilijke periode! xx

 • an Vanautgaerden

  Innige deelneming en ik was erg geschrokken toen ik het slechte nieuws vernam. We zullen zijn interessante foto’s missen en ook in de vliegclub is hij groot verlies. Sterkte

 • Marc Schoensetters

  Zeer veel sterkte aan familie Fuchs en vrienden.

 • Peggy Happaerts

  Oprechte deelneming en heel veel sterkte aan familie en vrienden

 • Amalia Vandepoel

  Sterkte aan familie en vrienden