Lijsttrekkers ondertekenen wooncharter

Op 17 oktober is het werelddag van het verzet tegen de armoede, maar de werkgroep 10/17 wilde niet wachten tot na de verkiezingen. In het Sociaal Huis werden de lijsttrekkers van alle partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen uitgenodigd om het charter 'Wonen in Tienen' te ondertekenen.

Acht lijsttrekkers ondertekenden het charter samen met de sociale organisaties. Veilig, betaalbaar, sociaal, gezond, gezellig, kindvriendelijk wonen in een goede woonbuurt, zonder discriminatie op de woonmarkt en met wooninfo op maat, dat zijn de hoofdpunten.

Speerpunten

Bram Delvaux (Open Vld) legde de nadruk op sancties die moeten genomen worden tegen eigenaars die niet conform zijn. Katrien Partyka (CD&V) kaartte de problematiek van de daklozen in Tienen aan. Ine Tombeur (N-VA) stelde dat er nu wel een inventaris is van de staat van de woningen. Jos Mombaers (Tienen Vooruit) wil kleinere huizen voor lagere huurprijs. Nele Daenen(sp.a) wil één centraal infoloket voor alle informatie over wonen. Tom Roovers (Groen) ging het engagement aan voor nog meer sociale woningen. Joël Dereze (Vlaams Belang) wil een huurpremie invoeren, terwijl Annemie Van Aarschot (PVDA) het accent legt op inspraak van de mensen (HCH)