Leerlingen leren over gevaren van de dode hoek

De leerlingen leerden over de gevaren van de dode hoek.
Foto Bollen De leerlingen leerden over de gevaren van de dode hoek.
In de provinciale school PISO liepen gelijktijdig twee projecten: verkeersopleiding voor leerlingen van de 2de graad TSO-BSO en co-teaching voor de OKAN-klassen.

De leerlingen van het derde jaar kregen drie workshops aangeboden: over de dode hoek, afleiding in het verkeer en een verkeersquiz.


Jens Vanroosbroeck van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde: "In het derde jaar maken we de leerlingen bewust hoe ze afgeleid kunnen worden in het verkeer. En de dode hoek problematiek blijft zeer actueel". Ze kregen info over de dode hoek aan een voertuig van VSV. In totaal namen 150 leerlingen deel aan de workshops.


Elders in het PISO liep het project co-teaching. Volgcoach Teresa Kinnaer: "Normaal krijgen de drie OKAN-klassen apart les, maar nu werden ze in één groep van 32 leerlingen gegoten. Elke leerling kreeg een aparte bundel met opdrachten, aangepast aan zijn niveau, om aan te werken. Er worden geen gewone lessen gegeven gedurende 14 dagen, maar de leerkrachten coachen gewoon, en grijpen in waar het nodig is. De leerlingen konden hiervoor beschikken over computerruimtes, leesruimtes, een ruimte met woordenboeken, en uiteraard ook over aparte lokalen. (HCH)