Kringwinkel verhuist dit jaar nog

NA AANHOUDENDE PROBLEMEN DOOR INGESTORTE KEERMUUR

Liesbeth Vanderloock en Paul Stessens van De Kringwinkel in de nieuwe locatie in de Minderbroedersstraat.
Foto's Kristien Bollen Liesbeth Vanderloock en Paul Stessens van De Kringwinkel in de nieuwe locatie in de Minderbroedersstraat.
De kogel is door de kerk: De Kringwinkel Tienen verhuist nog voor het einde van dit jaar van de Torsinplaats naar het pand van de vroegere Elektro Groothandel in de Minderbroedersstraat. Reden zijn de aanhoudende problemen als gevolg van de instorting van de keermuur achter de winkel in februari vorig jaar.

Bij de instorting in de Oude Kleerkopersstraat kwamen grond van drie tuinen en twee tuinhuisjes tien meter naar beneden, goed voor veertig ton puin op het dak van de achterliggende Kringwinkel. Na een sluiting van een tweetal weken vond een heropening plaats. De winkel werd wel kleiner, want de werfzone voor de opruiming van het puin lag in de winkel zelf.


"Vandaag is de situatie met de omgevallen keermuur nog steeds dezelfde", reageert Paul Stessens, directeur van De Kringwinkel. "Dat wil zeggen dat er sinds april vorig jaar niets aan de situatie veranderd is. Er is geen steen of kruiwagen grond verlegd. Het is ook onvoorspelbaar hoe lang dat nog zo zal blijven. We vinden het enorm spijtig dat we moeten vertrekken op de Torsinplaats, want we hebben op die locatie veel energie en geld geïnvesteerd in de voorbije zeventien jaar."

Het nieuwe pand is 1.000 vierkante meter groot, 300 meer dan dat aan de Torsinplaats.
Foto's Kristien Bollen Het nieuwe pand is 1.000 vierkante meter groot, 300 meer dan dat aan de Torsinplaats.

Minderbroedersstraat

Het huurcontract werd intussen ook effectief opgezegd. "Voor 1 december dit jaar verhuizen we naar de vroegere Elektro Groothandel in de Minderbroedersstraat", kondigt Stessens aan.


"Daar kunnen we beschikken over een groot en luchtig pand van 1.000 vierkante meter. Vandaag hebben we aan de Torsinplaats ongeveer 700 vierkante meter winkeloppervlakte, dus er is groeimogelijkheid."


Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de definitieve plannen en het afronden van offertes.


"We gaan alles moeten opfrissen", zegt Stessens. "Zo zullen we alle muren verven en enkele ramen vernieuwen. Daarnaast moeten we ook verbouwen om een brengpunt en een magazijn te kunnen maken. Alles samen zullen we op een investering van ruim 100.000 euro komen."

Dichter bij centrum

Paul kijkt al uit naar de verhuizing. "We komen zo weer wat dichter bij het commerciële hart van Tienen te liggen en hopen er onze klanten nog beter te kunnen bedienen dan op de Torsinplaats. Iedereen die goedkope, degelijke spullen zoekt, graag rondneust, kiest voor hergebruik, naar spullen uit zijn kindertijd zoekt, retrofanaat of hipster is... Iedereen is hier welkom."