Jonge uitvinders testen 'complimentjesmachine'

Basisschool De Springplank in Glabbeek werd in oktober uitgekozen om deel te nemen aan 'My Machine', een uniek traject waarbij kinderen van het vijfde leerjaar een eigen droommachine mogen bedenken. Vierentwintig enthousiaste kinderen gingen aan de slag en bedachten fantastische machines.

Uiteindelijk werd er een idee uitgekozen: de complimentenmachine. De leerlingen van 7 Computergestuurde Werktuigmachines van de technische school PISO Tienen gingen met het ontwerp van Howest Kortrijk aan de slag om de idee te realiseren. Gisteren werd de complimententrein plechtig ingehuldigd.


"De machine is eigenlijk een treinwagon", zeggen juf Sigrid van GBS De Springplank en Davy Segers van PSIO Tienen.


"Je stapt er in, gaat op de stoel zitten en doet je veiligheidsgordel aan: goed voor een eerste compliment, een high five of duim omhoog. Tijdens je reis doorheen de machine voer je enkele opdrachten uit en ontdek je de kracht van het compliment. De toeschouwers kunnen je avontuur meevolgen door de treinramen. Op het einde van de rit wacht de camera die een foto maakt. Wedden dat je straalt na al die complimentjes?"


Na het inhuldigingsmoment vertrok de machine naar Brussel, waar deze samen met alle andere droommachines en de MyMachine computergame gepresenteerd zullen worden aan het brede publiek tijdens het MyMachine Vlaanderen Slotfestival 2016 in het BRONKS theater van 23 tot en met 25 juni. (VDT)