Jeugdbewegingen verbroederen voor schooltijd

Op de Dag van de Jeugdbeweging in Tienen kwamen heel wat jongeren naar de Heldensquare, waar de jeugdraad hen trakteerde op een ontbijt. Dit jaar gebeurde deze samenkomst in het halfduister voor schooltijd. Opmerkelijk was dat om 8.15 uur, na een groepsfoto en een oproep van de verantwoordelijken om naar school te gaan, alle jongeren dat onmiddellijk opvolgden.

De groep klaar om naar school te vertrekken
HCH De groep klaar om naar school te vertrekken

Er was dit jaar geopteerd voor een samenkomst voor schooltijd, omdat er op vrijdagavond nog een grote activiteit is in de stad in de vooravond, namelijk de City run. Leden van Akaba Blits, Chiro ’t Klontje, FOS213e De Hinde, KLJ Hakendover, KLJ Oplinter, KLJ Vissenaken, KSA Tienen, Bergrakkers en Kriko-Bea, maar ook van jeugdbewegingen uit omliggende gemeenten als Boutersem, Glabbeek en Hoegaarden, kwamen naar de Heldensquare voor een ontbijt. Nicky Martens, voorzitter van de jeugdraad, leidde de traktatie: “Alle jeugdbewegingen krijgen bij ons een chocokoek, croissant, fruitsap of warme choco. In Tienen zijn er ongeveer 1000 leden in de jeugdbewegingen, maar er komen er ook van de randgemeenten. Uiteraard komt niet iedereen naar de Heldensquare. Wij hadden alleszins, samen met de jeugddienst, ontbijt voorzien voor 750 personen. Afspraak is wel dat om 8.15 uur het signaal wordt gegeven om naar school te vertrekken”.

Enkele leden van KSA Tienen genieten ervan
HCH Enkele leden van KSA Tienen genieten ervan

Het werd een echte verbroedering tussen de jeugdbewegingen. KSA Tienen bleef wel samen. “Wij zijn met 220 leden ook één van de grootste jeugdbewegingen. Het maakt niet uit of we op tijd op school raken. KSA gaat voor. Samen zijn met vrienden, als één grote familie, dat is voor ons de top”, aldus Brecht Rome en Dries Renier. Andere groepen verbroederden dan weer. Zo gingen enkele leden van Chiro, scouts en KSA samen op de foto. Op de vraag aan de meisjes of ze met hun outfit van de jeugdbeweging ook gaan scoren op school kwamen het antwoord: “Vergeet niet dat de rokjes kort zijn, dus hebben we zeker succes bij de jongens”. Sommigen schoven zelfs twee keer aan voor choco of een croissant en na hun ontbijt trokken de jongeren blij gezind naar school.

Verbroedering van Chiro, scouts en KSA
HCH Verbroedering van Chiro, scouts en KSAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.