Hof van Rome weer geselecteerd voor Provinciale Architectuurprijs

Tom Dehaene, Peter Van Impe en eigenaar van het gebouw Johan Lefevre bij de Provinciale Architectuurprijs.
Foto Bollen Tom Dehaene, Peter Van Impe en eigenaar van het gebouw Johan Lefevre bij de Provinciale Architectuurprijs.
Tiens architectenbureau AST77 werd voor de tweede keer op rij geselecteerd voor de Provinciale Architectuurprijs Wonen in Vlaams-Brabant.

Tussen de verschillende vooraanstaande projecten wordt residentie Hof van Rome aan de Hennemarkt als referentieproject opgenomen in de publicatie Patrimonium voor de Toekomst 2017. Gedeputeerde Tom Dehaene overhandigde tijdens de officiële prijsuitreiking in Liedekerke de publicatie aan architect Peter Van Impe van AST77 en aan de bouwheer van dit project met twee winkels, negen appartementen en een ondergrondse parking. "Bij de selectie was er vooral aandacht voor een vernieuwde aanpak om met de schaarse ruimte om te gaan", legt Peter uit.


Schepen van Ruimtelijke Ordening Jos Mombaers (Tienen Vooruit!) was ook aanwezig bij de prijsuitreiking en bevestigt het standpunt van de jury.


"Het geselecteerde project is een voorbeeld van hoge woonkwaliteit in de historische binnenstad, waarbij wonen boven winkels een nieuwe stedenbouwkundige impuls geeft. Zo'n private inbreidingen in onze steden en dorpen zijn absoluut welkom." (VDT)