Gratis bubbels op nieuwjaarsdrink

STADSBESTUUR WIL TRADITIE NIEUW LEVEN INBLAZEN

Bezoekers drinken een glas in de Skibar tijdens de nieuwjaarsdrink.
Foto Bollen Bezoekers drinken een glas in de Skibar tijdens de nieuwjaarsdrink.
In en rond de Skibar op de Grote Markt in Tienen werd het nieuwe jaar feestelijk ingezet met een nieuwe traditie: de nieuwjaarsdrink. Een fenomeen dat al jaren verdwenen was uit de stad. "De stad Tienen heeft trouwens nog veel goede voornemens voor 2016", zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V). "Er wordt onder andere een nieuwe app voor de evenementen in de stad gelanceerd."

Rond 18.30 uur liep de Grote Markt in Tienen aardig vol voor een moment van gezellig samenzijn in het nieuwe jaar. Gratis bubbels werden verdeeld onder de aanwezigen om 2016 feestelijk in te zetten.


"Het was toch al enkele legislaturen geleden dat de stad Tienen nog eens een nieuwjaarsdrink aanbood aan zijn inwoners. Wij willen de traditie opnieuw leven in blazen en een gevoel van verbondenheid en samenwerking onder de Tienenaars en de deelgemeenten creëren", legt Katrien Partyka uit. Het is de eerste keer dat ze als burgemeester de nieuwjaarsdrink in gang mag zetten. "We hebben met de stad trouwens heel veel goede voornemens voor het nieuwe jaar in petto. Het begin van heel wat initiatieven en evenementen."

Imago opkrikken

"We hebben namelijk een nieuw belevingsplan voor de stad opgesteld. We willen het imago van Tienen opkrikken en daarbij spelen we in op sfeer en verbondenheid. We willen Tienen op de kaart zetten, daarom gaan we met tien Tienenaars van tien jaar nadenken hoe we de stad kunnen beter maken, daar kunnen de gekste ideeën uitkomen, zoals een reuzefeest voor alle tienjarige Tienenaars."

Nieuw stadsmagazine

"Bovendien gaan we ook een nieuw stadsmagazine lanceren, dat om de twee maanden zal verschijnen en zal er een app gelanceerd worden met een overzicht van alle evenementen in de stad. Maar er staan ook andere heel concrete zaken op de planning voor 2016. Zo verwachten we dat er een nieuwe handelsvereniging zal herrijzen, een Kwixx 2.0. En een aantal projecten worden hervat of gestart, zoals de herinrichting van de Grote Markt of de bouw van een nieuw ontmoetingscentrum in Bost. Allemaal zaken zodat we binnenkort weer fier kunnen zijn op onze stad."


Ook Monique, Nicole en André komen genieten van een drankje tijdens de nieuwjaarsdrink.


"We komen eens proeven van wat er gedaan wordt met onze belastingscenten. Maar het is wel gezellig. Alleen was er misschien meer volk geweest als het beter was aangekondigd. We hebben het enkel in ons streekkrantje zien verschijnen. Op de nieuwjaarskaart van het bestuur stond er bijvoorbeeld niets bij."