GO! BS De Uilenboom in de bres voor Sander (18), die aan leukemie lijdt

GO! Basisschool De Uilenboom in de bres voor Sander (18) die aan leukemie lijdt
VDT GO! Basisschool De Uilenboom in de bres voor Sander (18) die aan leukemie lijdt
Op 9 december kan je deelnemen aan de Sanderloop, een warme actie van GO! Basisschool De Uilenboom in Vissenaken in samenwerking met Sportief Vissenaken en Crossing Vissenaken om verder onderzoek naar leukemie te steunen. Aanleiding voor het initiatief is de harde diagnose die Sander, net 18 jaar geworden, kreeg: acute leukemie.

Mama Dominique Prossé vertelde het slechte nieuws meteen aan haar collega-leerkrachten van De Uilenboom. “Sander kwam moe thuis van Pukkelpop, maar dat leek ons niet meteen verwonderlijk. De moeheid bleef echter aanhouden en plots dook er een zwelling op in de klier langs een zijde van Sanders nek, die gepaard ging met koorts. In eerste instantie werd gedacht aan klierkoorts, maar het zou uiteindelijk om een virale infectie gaan. Na een tweede zwelling op de andere zijde van de nek werd verder onderzoek gedaan. De beenmergpunctie bracht het verdict: acute leukemie.”

Dat is een vorm van bloedkanker waarbij het beenmerg door een ongecontroleerde deling van witte bloedcellen wordt aangetast. “Toen we het verhaal hoorden, moesten we iets doen”, zeggen juffen Inge, Lieselotte en Silvie en de vaste helpende hand op school, mama Muriëlle. “We besloten het Ariane Fonds te steunen, dat zich inzet in de strijd tegen leukemie. Sander wilde graag zijn naam verlenen aan de Sanderloop en we roepen graag iedereen op om op 9 december om 14 uur naar de terreinen van Crossing Vissenaken af te zakken en een rondje van 3 drie kilometer te komen lopen of stappen. Je kan tot drie rondjes lopen en er is ook een kidsrun gepland. Deelnemen kost 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen. Inschrijven is verplicht en kan makkelijk via www.desanderloop.be.”

GO! Basisschool De Uilenboom in de bres voor Sander (18) die aan leukemie lijdt
VDT GO! Basisschool De Uilenboom in de bres voor Sander (18) die aan leukemie lijdt

“Ik vind het een geweldig initiatief en normaal gezien ben ik op 9 december net tussen twee chemokuren en zal ik zelf aanwezig zijn op de loop”, vertelt Sander, die er de moed inhoudt. Hij krijgt veel steun van zijn medestudenten laatste jaar aan het Atheneum Tienen en zijn voetbalmakkers van VV Houtem. “Binnenkort moet ik een tweede chemokuur ondergaan en ben ik weer enkele weken in het ziekenhuis. Opdat ik niet te veel van school zou missen, gaan we binnenkort starten met BedNet. Zo ben ik toch nog een beetje onder het volk, want anders verveel ik mij”, zegt Sander.

De organisatoren zoeken nog heel hard naar sponsoring. Hiervoor kan je mailen naar murielsmeyers@telenet.be. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.