Fruit Vanhellemont opent kleine ‘supermarkt’ in streekproducten op site Reynaerts

Wim, Marion en Mario kijken al uit naar de opening aanstaande woensdag.
VDT Wim, Marion en Mario kijken al uit naar de opening aanstaande woensdag.

Woensdag gaat de nieuwe streek-en hoevewinkel van fruitbedrijf Vanhellemont open aan de site Reynaerts op de Hamelendreef. Maandenlang werd er gewerkt aan de omvorming van de hangaar tot een huiselijk ingerichte winkel met industrieel accent. “We zullen hier meer dan 400 streekproducten kunnen aanbieden”, zegt een trotse Mario Vanhellemont.

In september startte Fruit Vanhellemont met de verkoop van appelen, peren, sappen en een assortiment aan streekproducten in de loods van het vroegere fruitbedrijf Reynaerts. “Die overgang is eigenlijk heel vlot verlopen”, zegt Mario. “De mensen wisten dat ze bij Reynaerts terecht konden voor kwaliteit en dat wij die gewoon zouden verder zetten. We hebben dus meteen een mooie start gehad.”

Achteraan de loods werd een ruimte voorlopig ingericht als ‘winkel’. Tegelijkertijd kon er vooraan gewerkt worden aan de definitieve zaak. Die opent woensdag de deuren. “We hebben eerst gedacht aan een uitbreiding van onze streekwinkel in Meensel-Kiezegem, maar in het Tiense zijn er maar weinig plaatsen waar streekproducten te krijgen zijn, dus was de beslissing al snel genomen om een tweede winkel op te starten”, zegt Mario. “In Tienen hebben we wel veel meer ruimte dan in Meensel-Kiezegem, wat maakt dat we hier een meer gevarieerd en ruimer aanbod zullen uitstallen.”

Uiteraard zal er een groot aanbod fruit te koop zijn, met daarnaast onder meer aardappelen en groenten, die naargelang de seizoenen in de rekken zullen liggen, zuivelproducten, bieren en wijnen. “We zullen dus met tal van streekproducenten in de buurt samenwerken. Zo onder meer ook met beenhouwerij Vangramberen uit Boutersem die ons zal voorzien van charcuterie. Er zullen ook enkele exclusieve producten, zoals blauwe bessensap, te verkrijgen zijn. Naarmate de winkel langer open is, zullen er steeds meer en andere producten opduiken. We gaan dus eigenlijk naar een kleine ‘supermarkt’ van lokale producten.”

Aan de inpaktafel kan je ook je eigen geschenkmand met streekproducten laten samenstellen. Wim en Marion staan steeds klaar om de klanten verder te helpen. De winkel vormt meteen ook een van de afhaalpunten van Beedrop.be, de onlinewinkel van de lokale handelaars. “Tijdens de week van de Korte Keten van 4 tot 12 mei gaan we ook uitpakken met speciale acties”, kondigt Mario nog aan.

De winkel is elke weekdag, behalve dinsdag, open van 10 tot 12 en van 13 tot 18 uur. Op zaterdag kan je er doorlopend terecht van 10 tot 17 uur en op zondag blijven de deuren gesloten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.