EK-gekte barst los in Spiegelstraat

VTM NEEMT RECLAMESPOTJE VOOR EUROPEES KAMPIOENSCHAP VOETBAL OP

De Spiegelstraat kleurde volledig zwart-geel-rood.
Bollen De Spiegelstraat kleurde volledig zwart-geel-rood.
De EK-gekte is gisteren helemaal losgebarsten in de Spiegelstraat in Tienen. In de straat, nu al hét EK-straatje van 2016 genoemd, werd een reclamespot opgenomen van televisiezender VTM over het komende EK voetbal, dat start op 10 juni. Gekleed in Rode Duivels-outfit daagden enkele honderden enthousiastelingen op voor de opnames.

Schepen van Evenementen, Bernard Vandereyken (CD&V), was dolenthousiast over de opnames van de VTM-reclamespot. "Aanvankelijk waren de opnames gepland op de Grote Markt in Antwerpen, maar omdat de Spiegelstraat al helemaal ingekleed was voor het EK, en de producer Frank Arkesteyn bovendien in Tienen woont, werden de plannen gewijzigd. We zijn daarvoor heel dankbaar, want dit is heel mooie reclame voor onze stad."


De leerlingen van het Provinciaal Instituut voor Secundair Onderwijs (PISO), die recent nog een opvallende flashmob hielden op de Grote Markt, werden uitgenodigd om mee te figureren. "Daar zeiden we geen 'neen' tegen", zeggen de vijftienjarige studenten Xena, Lovely en Lindsey. "De opnames waren heel spannend. Het was vooral veel springen en zingen, maar daar houden we van."

Hondjes Moon en Faro deden speciaal een bloemenkrans aan.
Bollen Hondjes Moon en Faro deden speciaal een bloemenkrans aan.

Jongste deelnemer

De jongste deelnemer was ongetwijfeld de vierjarige Jaycee uit Tienen. "Bij het WK brulde hij al mee voor de Rode Duivels vanuit de crèche", zegt mama Cindy Massure. De kleine Jaycee verkleedde zich helemaal als kleine Rode Duivel. Zelfs zijn kousjes kleurden zwart, geel, rood. "De opnames waren best vermoeiend, maar hij wilde er absoluut bij zijn tot de apotheose, het afknallen van het confettikanon."

Heel wat opname-apparatuur in de straat.
Bollen Heel wat opname-apparatuur in de straat.

Hondjes

Onder de supporters zaten er zelfs twee hondjes, Moon en Faro, versierd met attributen van de Rode Duivels. "De sfeer is duidelijk ingezet", zegt Tim Mans, uitbater van de Opera Bar. "We hopen dat ons straatje een echt feeststraatje wordt tijdens het EK. Wij zijn er alvast klaar voor."


De reclamespot is vanaf dinsdag


te bekijken op VTM.