Drugsrunners aangehouden

De twee verdachten werden aangehouden
Bollen De twee verdachten werden aangehouden

De politie van Leuven arresteerde afgelopen maandag een verdachte drugsrunner. Het fenomeenteam van de Leuvense politie ging een kijkje nemen in het bos op de Lemmensberg in Leuven omdat daar eerder verdovende middelen waren teruggevonden. Ook op maandag slingerden er voorwerpen rond die met druggebruik te maken hadden. In de buurt liep een man uit Tienen rond die goed gekend is bij de politie als druggebruiker. Hij kreeg telefoons en berichten op zijn gsm die de politie leidde naar het Engels Plein. Op het fietspad tussen Keizersberg en de Vaart trof de politie een jongeman aan die daar doelloos rondliep. De Nederlander bleek een gebruikershoeveelheid hasj op zich te hebben. Later werden op hem nog 11 pakjes met heroïne (in totaal 23 gram) en twee gsm’s gevonden. Hij bekende dat hij drugs dealde. De 18-jarige Nederlander werd voorgeleid en aangehouden. Zijn auto werd in beslag genomen.

Een alerte politieman van de  pz Tienen-Hoegaarden merkte woensdag een verdacht Nederlands voertuig op op de Leopoldvest in Tienen. De ploegen die in bijstand kwamen, zetten de auto aan de kant en controleerden de twee inzittenden. Eén van de inzittenden, een 26-jarige man uit Rotterdam, had 10 bolletjes cocaïne met een totaal gewicht van 6.8 gram en 7 bolletjes heroïne met een totaal gewicht van 20 gram bij zich. Hij had ook €680 cash geld bij. In de auto lagen vijf gsm-toestellen. De twee verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • an Vanautgaerden

    Goede job vd politiehopelijk blijven ze in de gevangenis want het leed dat zulke personen bezorgen door jeugd drugs te verkopen is verschrikkelijk. Weg er mee