Domino's Pizza kiest voor hartje Tienen

Voormalige brasserie Eclips wordt nieuw filiaal van populaire keten

De voormalige brasserie Eclips staat in de steigers. Hier komt een nieuw filiaal van Domino's Pizza.
VDT De voormalige brasserie Eclips staat in de steigers. Hier komt een nieuw filiaal van Domino's Pizza.
Op de Grote Markt wordt de voormalige brasserie Eclips, die al geruime tijd leegstond, omgevormd tot een filiaal van Domino's Pizza. "We zijn blij met die nieuwe invulling, die het plein een nieuwe boost zal geven", aldus schepen Jos Mombaers (Tienen Vooruit!).

Het Amerikaanse Domino's Pizza heeft voorlopig zes vestigingen in Vlaams-Brabant, waarvan eentje in het Hageland: aan de Commissaris Neyskenslaan in Diest. De keten, die vooral gekend is voor pizza's met een dikkere en rijkelijk belegde bodem, is in korte tijd bijzonder populair geworden en wil verder blijven groeien naar 150 filialen in ons land. En één van die nieuwe filialen is dus voor Tienen.

"We stellen vast dat nogal wat fastfoodketens interesse hebben om aan de rand van onze stad een filiaal te openen, met het oog op voldoende parking en een vlotte take away-service", zegt schepen van Stadsherwaardering Mombaers. "We zijn dan ook blij dat er nu een keten is die wil investeren in een filiaal in het hart van de stad."

Café Galaxy

Domino's Pizza zal dus het pand van brasserie Eclips betrekken, die in 2012 de deuren sloot na een faillissement. In een verder verleden was ook café Galaxy er gevestigd, dat bekendheid verwierf dankzij het televisieprogramma 'Man Bijt Hond'. In dat programma brachten bepaalde personages wel eens een bezoek aan de Galaxy in Tienen — aanvankelijk een fictief café, tot het in de vroege jaren 2000 daadwerkelijk de deuren opende. En voor het die naam kreeg, ging het café door het leven als Den Hertog, Van Gogh en Kennedy.

Maar nu wordt het dus een vestiging van Domino's Pizza. "Ik denk dat die zaak een grote aantrekkingskracht zal hebben", meent Mombaers. "Onze Grote Markt kan alleszins wat meer activiteit gebruiken. Vandaag staan er helaas nog enkele handelspanden leeg. Daar proberen we wel iets aan te doen met ons nieuwe leegstandsbeleid. Zo verhoogden we de opcentiemen op de leegstandsheffing op bedrijfsruimtes van 60 naar 100. De verkrottingsheffing op verwaarloosde, ongeschikte of onbewoonbare woningen ging van 100 naar 200. We voeren ook regelmatig gesprekken met de eigenaars van die leegstaande panden om hen ertoe te bewegen hier iets mee te doen."

Tienenaars zullen wel nog even geduld moeten oefenen alvorens ze op de Grote Markt terechtkunnen bij Domino's Pizza. De deuren gaan pas in februari van volgend jaar open.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.